Pestis !

2018.06.25. 16:06

Bevallom, nem tudom ki volt annak a  szép és igaz mondásnak a  "szülőapja", ami így szól: " A vadászatban nem az a szép, amit nyújt, hanem az, amit ígér !" Ezzel a lelkiséggel, már nagyon kevesek vadásznak, a rohanó, minden áron eredményt produkáló vadászatok és vadászok  mára már többségében vannak, óriási lehetőségeket kaptak. 

A technikai feltételek is adottak, tiltás ide, tiltás oda, sorra másra kerülnek elő a hőkamerák, az infra előtétek, amik elől nincs menekvés. Olyan tiltás ez a hatóság részéhéről, amiről tudnak, de nem tesznek ellene. Túl nagykutyák akadnának horogra, akikkel nem túl praktikus bajusz akasztani.

Nos, a természet majd lerendezi  - mint ahogy eddig is tette - hogy a csodacuccokkal vaddisznókra lövöldözőknek ne legyen mire vadászni. De sajnos ez a rettenetes kór és annak következménye az elhullás mindenkit büntet, a becsületes vadász is, de leginkább a szerencsétlen vaddisznókat, ugyanis lassan ráhúzódik az országra a sertéspestis. 

Ha és amennyiben az ország területén megszűnik a vadászat - az az egész vadásztársadalom összeomlását hozza magával. Kérdezgettem, vadászati vezetőket, hogy van-e terv az összeomlás kezelésére. Eddig ne kaptam választ. Maga a betegség estén hatályba lépő rendeletekre van terv, de a a tönkremenő, vadkártól befulladó, hívatásosakat fizetni nem tudó  vadásztársaságok sorsáról még nem történt semmiféle ötletelés.

Lehet, hogy komor a kép, amit festek - de ha megkérdezik azokat, akiknél ez már megtörtént - hát nem sok vidámsággal fognak találkozni 

Ezt "ígéri" a közeljövő !

A bejegyzés trackback címe:

https://acelcsaba.blog.hu/api/trackback/id/tr114070781

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása