Aranybetűs nap !

2019.05.09. 12:37

Nem közhely a mondás, ha tiszta lélekkel valljuk és a vadászatot komolyan vesszük, hogy" a vadászatban nem csak az a szép, amit ad, hanem az, amit igér!".  "Civil" ember ezt úgy is mondhatja, hogy a várakozás izgalma sokszor szebb, jobb, mint a "beteljesülés" !

Az előző napi eső nyomát hamar felszárította az erős szél, így már nem volt gond a közlekedéssel, a Nivának szinte jól esett az az egy-két, vízzel teli kátyú.Nagy területről volt szó, a gyalogos cserkelés ezért nem működött, de egyébként sem örült volna a fájós lábam, ha gyalogolni kell. Hat órakor kezdtük a-  mondjuk így  - barkácsolást, de eleinte nem sok sikerrel. mert már nyakig, vagy inkább fülig "merültek"az őzek,  a már lassan kalászosodó vetésekben.

És most a Gábor barátról - akinek a vendége voltam ezen a napon. Zárójelben jegyzem meg, a személyiségi jogok védelmében - hogy ha valaki a történeteimben magára ismerne, az csak a véletlen műve !Jó duma,de fele sem igaz!! Maradjunk annyiban, hogy aki akar, az majd magára ismer.

Szóval róttuk az utakat Gáborral, olykor távoli őzeket távcsövezve, de igazából csendesnek tünt a határ. Egy nyaras erdőt is kerszetben - hosszában  "átlapoztunk" de sehol semmi ! Időjárás változás? vagy valami más lehet? - tettük fel magunknak a megválaszolhatatlan kérdést. Közben fogyni kezdett a nappali fény, a délutáni langyos meleg   fagyossá kezdett válni, ahogy a reményünk is ! 

Még szerencse, hogy Diana "ügyeletben" volt, és meglátta a lassan csüggedő vadászokat és egy alacsonyabb búzavetésben két suta mellé, egy bakot iküldött, éppen az orrunk, illetve a Niva orra elé.

Ebbe a pár pillanatba sűrűsödött bele az elmút két óra minden reménye és várakozása, amikor a lehetőséget ki lehet használni, hogy a bak keresztbe forduljon, hogy a lövés találjon,hogy végre learassuk a sikert.

A bak ravatala mellett tört ki belőlünk az öröm, de elementáris erővel, amit majdnem a bordáim sínylettek meg

Alig, hogy haza értem, a telefonomon ez az üzenet jelent meg, amit leírnék - remélve, hogy ez nemminősül "kifecsegésnek"

Ime a szöveg:" Nagy örömöre szolgált ez a nap ! Barátommal, példaképemmel vadászhattam. Óriási élmény volt !Végre valamit vissza tudtam adni, abból, amit sok év alatt kaptam tőled. Minden jót neked Csaba! "

De akkor azt is kifecsegem, hogy nem úsztam meg száraz szemmel ezt az üzenetet.

.Köszönöm Gabi !

A bejegyzés trackback címe:

https://acelcsaba.blog.hu/api/trackback/id/tr3314816244

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása