Gyötrelem!

2019.06.15. 13:38

Ha valamire tökéletesen ráillik a "gyötrő" jelző - akkor az a szúnyog. Afrikában sem volt leányálom a szájba, fülbe, mindenhová bemászni akaró légyözön, de ez az idei szúnyoginvázió, még rajtuk is túl tesz.Évek óta, már a vadászboltok polcairól is eltünt a szúnyogriasztó, bezzeg most a legkeresettebb cikk.

Ennyi előzmény után - ha csípetni akarjuk magunkat - bátran vágjunk neki a vadász területnek. Én már ezt sokadszorra tettem, mert éppen a szúnyogok miatt, a vadak is szenvednek, furcsán és kiszámíthatatlanul viselkednek. 

A lesem előtt, alig harminc méterre, a Borza patak forrása bújik meg, nyírfák, fűzbokrok és égerfák által diszkréten beborítva. Arrafelé sétáló túrista, is csak egy kis táblácskából tudhatja meg, hogy a forrásnál jár. Szerény mennyiségű vizével a távoli Duna felé indulva, először egy patkó alakú erdős domboldal lábát mossa, csillogó vizét a vadaknak kínálva. A nyomokból látható, hogy van is rá igény. 

Ekkora hőségben és szúnyogok által is gyötörten, a patakmeder agyagos széle, arról árulkodik, hogy a sárfürdő - a dagonyázás - itt létszükséglet. 

Ahol a vadnak jó, ott a vadásznak is - no nem dagonyázásra - hanem a kiszemelt vad elejtésére. Számomra ez a vad egy őzbak, "akinek" az agancsán nincsenek szemágak és ettől ő bizony kívánatos selejt lett.   Illetve lenne, ha megmutatná magát, de ezt csak egyszer tette akkor is csak az esti szürkületben.  Ettől még lehetett volna lőni, de erre esélyt sem adott, mert a szúnyogok elől menekülve - egy másodpercig sem állt meg, Mire észbekaptam, hogy lőhető, már el is tünt.

Már nem is számolom hányadszorra várom őkelmét, de eddig eredmény nélkül. Csak Dianában bízom, hogy megsajnál, no, jól van öreg vadász, elég vért adtál már eddig a szúnyogoknak, most te is öszekenheted a kezed az áhított bak vérével.

A bejegyzés trackback címe:

https://acelcsaba.blog.hu/api/trackback/id/tr5014895504

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása