Betonhalál !

2019.06.20. 14:15

Nem vadászos lesz a téma, csak annyira, amennyire a vadászat a vidékhez kötődik. Most lett elegem abból, hogy bennünket, vidékieket, mélységes lenézés övez a fővárosban sínylődők részéről. Még a keresztrejtvényben is bizonyos szép szavakat úgy tesznek föl kérdésnek, hogy falusiasan mondva. Mi az, hogy falusiasan? Mióta lenézendő, az ízes, olykor tájjelegű, szép magyar beszéd? 

Baj az, ha adjon Istennel köszönünk? Sokkal szebb a "csá csumi csá", vagy a "csőváz"? Ha valami szép és jó, az nálunk nem "zsír király" !

Igaz, hogy nincsenek betonba fúllasztott sétáló utcáink, igaz, hogy az üres telkeket felveri a gaz, igaz, hogy bulinegyedeink sincsenek, sőt, már kocsmánk sem de ennél sokkal többünk van ! Van jó levegőnk, kipufogó gáz és szmog nélkül, van csendünk, madárfüttyünk, szélső házak udvára belopakodó őzeink és ami a legfontosabb, van biztonságunk ! 

Szóval kedves odafenntiek, mire fel a nagyképűség ? Hogy a kultúra helyben van?  Mondanám erre, hogy attól, mert valaki az opera mellett lakik, még nem biztos, hogy tud énekelni ! 

A globális felmelegedés készülődik a nagy KO-ra, amit éppen a betonba zsugorított szörnyszülött megapoliszok hoztak létre de ők is fognak elsőre megroppanni attól , amit megalkottak. Mint gólem, aki letarolta létrehozóit !

Egy fővárosinak igazolhatóan rövidebb élet jut, mert a mocskos koszos városi levegő a legjobb talaj a betegségekhez. Kérdeném a "gondos" szülőt, tudja, hogy mibe szüli bele a gyermekét? 

Szóval ne nagyon falusiazzunk, hanem  - észbe kapva - még időben hagyjuk ott a "zsír király" trágyadombot  és meneküljön vidékre, akinek esze van hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://acelcsaba.blog.hu/api/trackback/id/tr3714903712

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása