Két dudás...!

2019.07.03. 11:34

Az előző napi kánikulához a meterológia mára még egy lapáttal rátett - vörös riasztást adtak ki az ország ezen részére. A negyvenhez közeli hőmérséklet olyan érzés, mint amikor sütés közben a sütő ajtaját kinyitjuk és a a forró tepsit vizitáljuk. A szél is elállt, amitől párássá vált a levegő, ami a kánikulával együtt, szalonképes jelzővel már nem is minősíthető.  

Ilyen időben vonszoltam föl magam a lesre, egy jóképű lumbágóval fűszerezve, amit sövény nyíráskor szedtem össze. De "muszály" volt ide jönnöm, mert előző nap Anti barát  - még javában lővilágban - egy selejt bakot látott, ráadásul olyan közel, hogy fényképet tudott róla készíteni. Szóval körözési képpel a birtokomban ültem ide, hogy a letartóztatásást végrehajtsam.

Állt a levegő, szinte vibrált az érett búzatábla fölött, a madarak is fáradtan csiviteltek, nem volt kedvük a vígsághoz.Egy hollópár kergetőzőtt az erdőből kiröppenve, rekedt károgásuk még csak fokozta a reménytelenséget, aztán ők is visszarepültek valahová az erdő mélyére, a fészkükhöz.

Az őz sem jelent meg az előző napi időpontban, de más sem, még a fácánok estéli rikoltozása is elmaradt, amit felgallyazáskor hallatnak. Aztán válszt kaptam a kihaltságra, mert a búzában egy aranysakál ugró teste jelent meg, háromat szökkelt, jó magasan a derékig érő búzában, majd eltünt. Nyilván elkapta  - amit kinézett magának. Nem tudom mi lehetett, hangot nem hallottam, a nyúl, az őz sírni szokott, ha veszélyben az élete. Még az is lehet, hogy egérre fanyalodott a sakál, annak meg nem sok ideje maradt a segélykérő cincogásra.

Megfejtődött a csend oka- az aranysakál  - aki az előttem fekvő buzatáblát nézte ki magának. 

Két dudás nem fér el egy csárdában - ezért hazajöttem ! 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://acelcsaba.blog.hu/api/trackback/id/tr9714924000

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása