Varietas delectat!

2019.09.14. 15:51

Ha azt mondom, hogy a vadászatban nincs két egyforma eset, vagy mondjuk  inkább így, hogy vadásznap, akkor nem mondtam újat, vagy szokatlant. Ezért igaz rá a mondás hogy varietas delectat - ezért indulunk el naponta - sokszor ugyan oda - mert biztos, hogy a természet szinpadán - ha a szereplők esetleg ugyan azok is, de a műsor változik.

Igaz ez a gerlézésre is, hiszen sok mindentől függ, hogy miképpen fognak "támadni", alacsonyan jönnek-e, vagy magasan húzva, cikáznak-e,  csoportosan jönnek-e, esetleg egyesével. MIndegyik esetben a lövésünket is ehhez kell igazítani, olykor szinte kapásból odalőve, vagy a magasan húzónak "kocsirúdnyit" elébetartva.

Mindezek igazak voltak a múlt heti vadászatunkra, hiszen előző héten is itt vadásztunk, de a két alkalom között  - hogy szakszerűen fejezzem ki magam - legalább két doboz lőszernyi különbség volt. .Civil nyelvre lefordítva ez azt jelenti, hogy sokkal kevesebbet tudtunk lőni

Nekem ez sosem jelent gondot, mert amikor nem mozognak a galambok, akkor a pipámat izzítom be, így a kellemes dolgok folyamattá válnak értékké, majd később emlékké.

A bejegyzés trackback címe:

https://acelcsaba.blog.hu/api/trackback/id/tr4315092406

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása