Szakadt farmer !

2019.12.13. 12:30

A szakadt, farmer a divat, amiből jószerével kilátszik a fiatalok térde, combja, a szakadás szélén rojtokban lóg a varrás, és mindez eredetileg így gyártva.Így divatos !  Érti ezt valaki ?

A gyermekkorom régvolt szegénysége, a nyomor és a nélkülözés gyakran a ruhánkon  hagyott nyomot - mert azért focizni, meg kergetőzni csak kellett - ha szakadt a ruha, az nagy baj lett, mert nadrágból, kabátból csak egy volt, vigyázni kellett volna rá. A szülői kétségbeesés - Istenem, miben fogsz iskolába járni, újat venni nem tudunk - szavak jobban fájtak, mintha verést kaptam volna.

Ekkor jött a felmető "sereg", Nagymama formájában. Feltette az okulárét a szemére, elővette a varrósdobozt, a tűpárnából előhúzta a megfelelő varrótűt, megnyálazta a kiválasztott cérna végét, hogy belecsússzon a tű fokába és elkezdte reparálni a szakadást. Mint egy varázsló,úgy dolgozott, a szakadás szélei kezdtek egymáshoz simulni, "jobb lesz ez, mint újkorában" mondta biztatásképpen.

Tudod kisunokám, nem a folt szégyen, hanem a szakadás. A szépen varrott folt a büszkén megélt szegénységet takarja, reményt adva, hogy egyszer talán lesz még jobb is ! 

Nem hittem volna, hogy a szakadás karriert fog befutni és még pénzbe is kerül az, amit annakidején a Nagymamám bestoppolt.

Furcsa világ lett ugye?  

A bejegyzés trackback címe:

https://acelcsaba.blog.hu/api/trackback/id/tr915350724

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

solti anasztazia 2019.12.13. 20:36:25

Ez igy igaz, söt már a boltokban szinte csak ilyet lehet kapni! Erröl eszembe jutott mikor a rendelőben, melyben életem legszebb munkaéveim töltöttem bejött egy srác össze vissza vágott frizurával, amit fodrász csinált kérésre....és Ön mondta, hogy annó az egyetemi évek alatt, pénz hiányában nyirták egymást ilyen szabálytalanul ingyen :-)

Az angol beteg 2019.12.14. 16:36:51

Valóban furcsa ez a divat, főleg így télen. De úgyis összefoglalhattam volna, hogy gáz, kicsit elfajzott, olykor természetellenes hatású. Viszont szépen tükrözi a társadalom alaposan foltozást igénylő szakadásait. Gyönyörű szép lejtőn megyünk lefelé..nem lesz ez jó így.

solti anasztazia 2019.12.14. 16:54:19

Arról nem beszélve, hogy kilóg a derék, térd, boka és jönnek a kórházba ízületi panaszokkal, vese betegségekkel....vajon az unokáink mit fognak hordani?

Az angol beteg 2019.12.15. 16:39:18

@solti anasztazia: Amilyen ütemben halad a bolygó kizsákmányolása, felmelegedés..lassan fűszoknyát se. Viszont lesz elég műanyag...:/

Acél Csaba · http://acelcsaba.blog.hu 2019.12.15. 17:09:15

@Az angol beteg: ha fűszoknya lesz, a fűnyíró eladás csúcsra fog járni !
süti beállítások módosítása