Bolond lyukból....!

2020.01.09. 10:44

A csípős hajnal fehér fátyolt húzott a háztetőkre, a szabadban parkoló autókat úgy felöltöztette, mintha karácsonyfa díszek lennének. A szép idő reményét a Duna felett kelő Nap vörös sugara adta, a hideg ellenére a melegség érzését sugallva. Ez már csak szép vadásznap lehet - hiszen a Teremtő a kedvemben járt - mert a fagyos talajon nem kell gumicsizma és az nekem, illetve a lábamnak egy jókora könnyebbség !

Másfél órás autópályán autózás után értünk a "tetthelyre", ahol már többször is megfordultunk, mindíg szép terítékkel zárva a napot. A sültkolbászos reggeli és a csipetkés harcsapörkölt ebéd közé nem akármilyen vadászat "szorult", mert 21 fácán terítéke mellett emltünk kalapot.  

Nem szeretném ennek a vadászatnak az ízét odakozmálni, de valami idekívánkozik. Nem is éppen a magunk védelmében, ugyanis arra nincs szükségünk - hanem egy internetes hírre kell reagálnom, bevallom nem kis haraggal. Ez a hír arról szól - természetesen a magukat természetvédőnek tituláltak tollából - hogy"jótékonysági vadászat címén gyilkoltak a vadászok."

Valóban fácánokat lőttek a vadászok - nem kevés pénzzel beszállva a jószándékú kezdeményezés ügyébe - ami kórházaknak lett felajánlva. Kedves "zöldek" ! Ezek a fácánok mesterségesen neveltek voltak, éppen úgy ahogy a boltban vásárolt csirkék, pulykák ,kacsák is -  így a lelövésük csak olyan és akkora büntett", mint az üzemi baromfiak leölése és feldolgozása ! Talán erre is gondolni kéne, amikor valaki letörli a zsírt a szája széléről.

Credómhoz ragaszkodva  -miszerint csak a jó hír az igazi hír - már több toporgást bírt a lábam, mint legutóbb, így a lőtt maradak száma is megduplázódott !!

Egyből kettő lett !

A bejegyzés trackback címe:

https://acelcsaba.blog.hu/api/trackback/id/tr7415400730

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása