A nyomor kapuja !

2020.01.25. 10:20

A nyomor kapuja Harkány, a terület pedig - ahová a Jóisten is csak néha kukkant be - az Ormánság ! A Pécs, Szigetvár, Barcs útvonal a terület "teteje", "alja" ,meg a Dráva. Ide szorult be a nyomorúság, a szegénység, a jól látható lepusztulás ! Pedig ez IS Magyarország, nem csak kicicomázott Budapest. 

Jó harminc évvel ezelőtt is jártam ide vadászni -  a falu nevét melőzném - amikor még ovoda, bölcsöde, iskola, meg jól működő Tsz tette élhetővé a vidéket. Minden összeroppant, megszünt, munkahely nincs, a falvak gettósodtak, a házak vagy üresek, vagy összedőltek.

Miközben a terület alatt, a mélyben olajat talált egy cég - nem is keveset - a kitermelés folyik, a bevétel is, valakik zsebébe. Az biztos, hogy az itt élőknek ebből semmi hasznuk, pedig ők ülnek a folyékony aranyon ! Nyilván a kitermelés mellékterméke az a gázfáklya, ami éjjel nappal hatalmas lánggal ég,  annyi gázt a levegőbe eresztve, amiből az egész régió fűthető lenne !

A tegnapi nap sokkoló volt, mert szembesültem mindezzel. Látja ezt valaki a több milliós fizetéssel a parlamentben unatkozók  közül? Van fogalmuk, hogy ez a szegénység nem az itt élők bűne ? 

A vadászat is olyan lett, mint a látványtól a hangulatom - ködös, fázós, sikertelen !

A bejegyzés trackback címe:

https://acelcsaba.blog.hu/api/trackback/id/tr3715426634

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gota0808 2020.01.25. 17:26:24

Az írás ami tetszik, viszont az apropója nem. Együtt érzek a hangulatával, Doktor Úr. Sokszor felmerül bennem is a kérdés, ha nem is pont ezekkel a szavakkal "Látja ezt valaki a több milliós fizetéssel a parlamentben unatkozók közül? Van fogalmuk, hogy ez a szegénység nem az itt élők bűne ?", amikor tehetetlennek érzem magam a nyomorgókkal - pláne a gyermekes családokkal - kapcsolatban. Vajon meddig fajulhat még? Az ország hányadára terjedhet még ki - nem csak az ormánsági nyomor? Szerintem minimum 2022-ig mindketten várhatunk még a kérdéseinkre érkező válaszokra...
süti beállítások módosítása