Záróra !

2020.02.28. 09:59

Két hét írásszünet mentségéül hoznék ide egy idézetet Kurdi Imrétől. 

"Nem a csend van két szó között, hanem  a szó van két csend között. Szólni nem az tud, aki szólni tud, szólni az tud, aki hallgatni tud ! "

Nyilvám az élő beszéd retorikája nem azonos a leírtakéval, hiszen irodalomban a "csend" azonos lenne az üres papírlappal. Erre is volt már példa, ahol a könyv tíszta papírlapokat tartalmazott, az "író" azon ajánlásával, hogy mindenki szabadon belgondolhat bármit.....! Ügyes ugye?

Nálam a "csend" nagyon is eseménydús volt, hiszen a fácán-szezon utolsó napjait éltük meg, két egymást követő csütörtökön. Két egyforma vadászat nem létezik, két egyforma lövés sem, de ezek leírva nagyon hasonlítanának egymásra, szóval unalmasak lennének.Tehát hagyjuk !

 Szólnék inkább arról, hogy a fácán-szezon végével, "csak" a sörétes puska kezdi pár hónapos pihenőjét, egészen az augusztusi gerlézésig, esetleg közben egy-két korongozáshoz elővéve. A korongokkal az a "bajom", hogy repülés közben se nem hápognak, se nem kakatolnak ( mint a fácánok ), csak hangtalanul és közömbös pofával repülnek, ha találat van, egyszerűen szétesnek, nem okozva vadász sikert.

A vadászat nem csak a sörétesek bulija,hiszen közben a golyós fegyverek is teszik, illetve tennék a dolgukat, de lassan nincs mire. A vaddisznókat a sertéspestis tizedeli, van ahol kipucolta, a szarvas szegény annyira zaklatva van, hogy rohangál ide-oda, ahol megjelennek ott sok lesz, ahonnan elfutottak, ott semmi, azután fordítva.Lőjük, ne lőjük, a dilemma, de a földtulajdonosoknak ez nem kérdés, ha rámegy a földemre, durr...!

Ha egy kicsit sötétre árnyaltam mondókám, akkor vállalom, ugyanis nagyon bánom, hogy vége a fácán szezonnak !

A bejegyzés trackback címe:

https://acelcsaba.blog.hu/api/trackback/id/tr5215495150

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Az angol beteg 2020.02.29. 11:28:58

Pár hete 5 megtermett vaddisznó futott át előttem az úton Szajk vége tábla után. Kreszből képzett emlősök voltak, szépen körbenéztek mielőtt átrohantak. Azt hiszem eddig csak állatkertben illetve kitömött állapotban láttam vaddisznót.