Záróra !

2020.02.28. 09:59

Két hét írásszünet mentségéül hoznék ide egy idézetet Kurdi Imrétől. 

"Nem a csend van két szó között, hanem  a szó van két csend között. Szólni nem az tud, aki szólni tud, szólni az tud, aki hallgatni tud ! "

Nyilvám az élő beszéd retorikája nem azonos a leírtakéval, hiszen irodalomban a "csend" azonos lenne az üres papírlappal. Erre is volt már példa, ahol a könyv tíszta papírlapokat tartalmazott, az "író" azon ajánlásával, hogy mindenki szabadon belgondolhat bármit.....! Ügyes ugye?

Nálam a "csend" nagyon is eseménydús volt, hiszen a fácán-szezon utolsó napjait éltük meg, két egymást követő csütörtökön. Két egyforma vadászat nem létezik, két egyforma lövés sem, de ezek leírva nagyon hasonlítanának egymásra, szóval unalmasak lennének.Tehát hagyjuk !

 Szólnék inkább arról, hogy a fácán-szezon végével, "csak" a sörétes puska kezdi pár hónapos pihenőjét, egészen az augusztusi gerlézésig, esetleg közben egy-két korongozáshoz elővéve. A korongokkal az a "bajom", hogy repülés közben se nem hápognak, se nem kakatolnak ( mint a fácánok ), csak hangtalanul és közömbös pofával repülnek, ha találat van, egyszerűen szétesnek, nem okozva vadász sikert.

A vadászat nem csak a sörétesek bulija,hiszen közben a golyós fegyverek is teszik, illetve tennék a dolgukat, de lassan nincs mire. A vaddisznókat a sertéspestis tizedeli, van ahol kipucolta, a szarvas szegény annyira zaklatva van, hogy rohangál ide-oda, ahol megjelennek ott sok lesz, ahonnan elfutottak, ott semmi, azután fordítva.Lőjük, ne lőjük, a dilemma, de a földtulajdonosoknak ez nem kérdés, ha rámegy a földemre, durr...!

Ha egy kicsit sötétre árnyaltam mondókám, akkor vállalom, ugyanis nagyon bánom, hogy vége a fácán szezonnak !

A bejegyzés trackback címe:

https://acelcsaba.blog.hu/api/trackback/id/tr3015495150

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Az angol beteg 2020.02.29. 11:28:58

Pár hete 5 megtermett vaddisznó futott át előttem az úton Szajk vége tábla után. Kreszből képzett emlősök voltak, szépen körbenéztek mielőtt átrohantak. Azt hiszem eddig csak állatkertben illetve kitömött állapotban láttam vaddisznót.
süti beállítások módosítása