A vírus árnyékában !

2020.03.22. 11:09

Szemnek láthatatlanul, testünknek kivédhetetlenül borult fölénk a főgonosz, a vírus. Ha valamikor, akkor éppen most, ebben az időszakban maradok a  - korábban megreklamált skatulyámban - vadászírói mivoltomban, hiszen a járványról éppen eleget olvashatunk, hallhatunk, szoronghatunk.

A korán jött tavaszi meleg, a harsány kikelet, a fák, bokrok frissen kipattant rügyei,- amik még csak sejtetik a zöld színt, fátyolos glóriát adva nekik,- az örök élet igéretét hordozzák. A madarak szinte önkívületben fújják szerelemes dalaikat, a kabátot levettető lágy déli szél, a magokhoz előkészített föld bódító illata - minden, minden az élet szépségét, az örökkévalóságot hirdetik.

Mint a háborgó, sziklákat ostromló óceán felszíni örjöngése és a mélyben csendesen úszkáló színes halrajok,  hullámzó korallok békéjének idillje, úgy válik el egymástól a tavasz zsongító békéje és a ránk telepedő vírus, halálos ölelése. Micsoda kontraszt ! Talán ettől olyan hihetetlen !

Van-e élet a vírus szorításában? Van és a vadászat is ilyen, hiszen egy erdei lesre kiülés, vagy egy esti szalonkahúzásra kimenetel, csak erősíti a testet, lelket! 

Az a hír jött, hogy a kedvenc lesemhez vezető erdei út fölött, láttak szalonkákat ! Nosza, több sem kellett és már mentem is, Samu kutyám magam mellém füttyentve. Csodálatos, szép este volt, a várakozás izgalmával és Samu kutyám kérdő tekintetével  -  kedves gazdám, ha meg nem sértelek,  ez dög unalmas,  lassan ránk sötétedik és te csak az eget nézed, én meg fázni kezdek , ha nics az a gyanútlanul mellénk totyogó fácánkakas, amit jól megugattam , akkor ezt a kirándulást csak egy kicsit élvezem, de igazából nem nagyon értem !

Az egész napi fészekrakásba és szerelmeskedésbe belefáradt madarak egyre halkuló csivitelése, a lassan leszálló est  bársonyos sötétje, a fák koronája fölött megjelenő Esthajnal csillag hunyorgó fénye a szalonkázás végét jelezte. Hogy nem láttam szalonkát, az lényegtelen !

Sokszor a várakozás izgalma szebb, mint a beteljesülés !

A bejegyzés trackback címe:

https://acelcsaba.blog.hu/api/trackback/id/tr3415543672

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása