Ámen !

2020.03.24. 09:49

Én kérem ezt az inzultust kikérem magamnak - mondom egy angol lord stílusában.Tudnám édes anyanyelvünkön is, de azt nem bírná el a papír ( képernyő). Most éppen nem a vírusról lenne szó, igaz azt is kikérhetném magamnak, magunknak , hanem erről az orvul jött fagyról és havazásról.

Tudom, hiába is ágálunk ellene, a természet szeszélyével együtt kell élni, mi több elfogani,de  ebben is mi vagyunk a ludasasak, sőt bűnösök, mert a természet brutális rongáláa, haragot, indulatot vált ki benne - hogy ilyen emberi jellemmel illessem, ami már önmagában is sértő. Bevallom, a szivem vérzik a virágzó gyümölcsfákra rakodó hó miatt és szívből drukkolok nekik, hogy kibírják ezt a két naposra igért fagyos attakot !

Ha most nem tanulunk szerénységet, akkor sosem. A sokszor lenézett "falusias" életforma - amit a tanyáról Pestre özönlő celebszerűségek tagadnak meg leghamarabb - most felértékelődik, a vidék élhetőbb és biztonságosabb lett - mindíg is az volt -  mint a túlzsúfolt hangyabolyhoz hasonló városok.

Mi, akik vidéken, falun élünk,  most a karantén alatt tesszük azt,  amit a nagyszüleink tettek, azaz a kertet kapirgáljuk, a házat rendezzük, hiszen husvét előtt ez így illik, a kutyákkal sétálunk és azt főzzük, amink van itthon. Nem jelent traumát a "bezártság", sőt.... !

Vírus, havazás, földrengés - mi jöhet még ? Az élni akarás, a fegyelmezett és szerény viselkedés és az elgondolkodás a hogyan továbbról, mert hogy így nem mehet tovább, az biztos ! A világnak nincs vége, csak az emberi gőgnek !

Ámen !

A bejegyzés trackback címe:

https://acelcsaba.blog.hu/api/trackback/id/tr4015550796

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása