Újévi köszöntő!

2021.01.04. 08:38

Az elmúlt évnek egyetlen pozitív hozadéka, hogy valóban elmúlt ! Lehet, sőt, kell is optimistán szemlélni a mögöttünk hagyott évet, az elolvasott könyveket, a rendbetett kerteket ( ha van), a főzőtudományunk ehető, vagy ehetetlen hozadékait, kutyáink örömét, a szokatlan mennyiségű séták miatt, stb ... de !

Egy- egy rövid ideig tartó önfeledt pillanat elmúltával, a szorongás azonnal társunkká szegődött, a vírus a lelkeket is próbára tette, vártuk, várjuk, hogy megkapjuk a vakcinát és a  gyermekek, szülők, nagyszülők, unokák megölelhessék egymást, leülhessenek a terített asztalhoz, ahol az asztali áldás mellett elmondhassuk, köszönjük Istenem, hogy újra együtt lehetünk, nem árválkodik üresen sem a nagymama, sem a nagypapa széke !

Böjte Csaba ferences szerzetes, a Pesti Bazilikában   tartott misét, az ő sajátos, ízes, humoros, de -  életútja ismeretében - rendkívül hiteles prédikációjában olyan példát hozott fel, amit nagyon meg kellene szívlelnünk.Nem tudom pontosan visszaidézni, de a lényege az volt, hogy a Jóisten a karácsonyfánk alá olyan ajándékot tett, amit ha kibontunk, akkor abban a 2001 évre szóló szeretet  lakozik, de nekünk kell élni vele, ő "csak" a lehetőséget adta ahhoz,  hogy jobbak legyünk, elfogadóbbak és derűsebbek.

A derűs lélek - egyéni tulajdonság ugyan - de Isten ajándéka, a vírus elleni harcban - a vakcina mellett -  a legnagyonn segítség ! Ezért a Boldog Új Év kívánása mellett hadd kivánjak mindenkinek Isten adta derűt, optimizmust  - és miután vadászok is vagyunk - vadászati élményekben ( ami nem azonos a lőtt vadak mennyiségével)   gazdag Új Esztendőt.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://acelcsaba.blog.hu/api/trackback/id/tr2516370822

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása