Szívás!!

2021.01.13. 11:00

Nem valami intimitást osztok meg, amikor a pipázós szokásaimról írok.Egyébként sem bonyolult a koreográfia, a helyszín és az időpont pedig csak  vadászathoz kötött, "civilként" sosem. Persze ravasz dolog ez, mert hosszú évekig, szinte minden nap vadásztam, ergó, pipáztam. A kezdeti lángolás ( nem a pipáé) parázzsá szelídült - hogy a pipa lángjával példázódjak - ritkábban vadászok, így az éppen kedvenc pipámmal is ritkábban kerülök intim közelségbe. Mert valjuk be, azért nem sok mindent vesz az ember a szájába, ami nem étel !

A pipa állandó vadásztársam, a szokásom lassan jelzővé vált a nevem előtt, mert sokszor emlegetnek úgy, hogy a "pipás doki " Ennyit előljáróban ahhoz, hogy értehető legyen, mekkora sokk ért, amikor nem találtam a pipás "felszerelésemet" a hátizsákom alsó bugyrában, pedig ez a "törzshelye". Viilámként hasított belém hogy jó pár napja  - a nagy esők és  havazások előtt - maradhatott az erdőben,valahogy a hátizsákom mellé tehettem. 

Nem volt mese, a pipámért el kellett indulnom, sár ide, sár oda, ha az autó elakad, majd megyek gyalog ! "Senkit nem hagyunk az út szélén" - pláne a pipámat ! Nem tagadom, nagy kihívás volt a meredek domboldal, sárral vegyes hókolonccal a csizmáimon, de nem volt mese, mentőakció ilyen kicsinség miatt nem hiúsulhat meg. 

Mire felértem, egy lélegeztető gép is elkelt volna, még ott is szívtam a levegőt, ahol nem volt lyuk rajtam! Azután elkezdtem lábbal kotorni a havat - mint a karibuk, amikor a hó alatt zuzmót keresnek -   és egyszer csak előbukkant a  pipás tarisznyám. Ekkora boldogágot, csak régen nem találkozó barátok érezhetnek, még meg is hatódtam !. 

A sár és a hó kicsit megviselte, biztos hálás volt, amikor újra a kezembe vettem és a jó meleg kabátzsebembe tettem.

Most már semmi akadálya, hogy vadszni menjünk !

A bejegyzés trackback címe:

https://acelcsaba.blog.hu/api/trackback/id/tr3816386708

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gota0808 2021.01.13. 14:13:20

Az olvasás közben végig izgultam. Örülök a hepiendnek. Jó egészséget, és további - írásra késztető - szerencsés napokat kívánok! :)
süti beállítások módosítása