Fehér, fekete, piros !

2021.01.18. 16:39

Reggelre pár centis hó borult a tájra -  kopasz ember fejebúbjához hasonlóan - itt-ott foltosan. A dermesztő, viharos szél lehordta onnan, ahonnan tudta, de még így is szép volt ! A Hold  - kicsit erőtlenül - sarlós alkatából eredően, a hó fehérségével együtt, kitolta a lővilágot majdnem egy órával. Ennek a lehetőségnek nem lehet ellenállni, csak a hideg az ellenfél, de az nagyon ! 

Sorban húzom magamra -  köztük a sokat dicsért thermo -  holmikat is, de tudom, hogy a legfontosabb a rétegesség, így jön össze a kilences szám.  Igaz ez már csak a lesen ülve, amikor a leszsákomba is belebújok. Ez a kilencedik !

A pipámat is nehezen tudom beizzítani, az északi szél dermeszti a kezemet, így felváltva tartom kézben, miközben a másikat a zsebemben melegítem. Korán van még, csak megszokásból nézegetem az erdő szegélyt, ahonnan két nyúl baktat elő, őket már két nappal ezelőtt is itt láttam., törzsvendégek !

A lesemről jobbra - az erdőből - izgatott madárcsivitelés hallatszik, ami legtöbbször "csak" rókát jelent, pláne ilyen korai időpontban, amikor a disznók ,még a vackukban alszanak. Csak azért nézek abba az irányba, mert más dolgom nincsen, így veszem észre a disznót, ahogy a szemközti erdő felé szaporázza. Mire a puskát felkapom, el is tűnik a fák között, de itt egy dombnak tartó havas út vezet, ha szerencsém lesz, talán meglátom. Ezen a napomn ketten ültünk a lesen Fortuna és én - a disznó szépen kiállt az útra, ahol nem volt nagy mutatvány meglőni.

Eszembe jutott a klasszikus vadász mondás, miszerint a legszebb látvány, hófehér havon a fekete disznó. Kis hatásszünettel: piros vére ! MIndháromban részem lett !

A bejegyzés trackback címe:

https://acelcsaba.blog.hu/api/trackback/id/tr7416394698

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása