Az utoló disznó!

2021.06.26. 08:48

Remek hír Dániából ! Kilőtték az utolsó vaddisznót is ! Ha jól emlékszem, csak valami lajstrom számmal szerepelt - még nevet sem kapott szegény ! Most már boldogan dörzsölhetik pénz-szagú tenyerüket az ottani állattenyésztők, a vaddisznók biztosan nem vihetik be a sertéspestist, de rajtuk kívül mindenki más ! 

Nem kéne megállni  fél úton, hiszen léteznek vírusok más populációkban is, amiket a Dán hazafiaknak kutya kötelességük lenne kiirtani ! Például az összes vándor madarat , a madár influenza miatt, és sorolhatnám, de nem akarok öteleteket adni! Remélem, az "ötletem" megmarad  a fájdalmas cinizmus szintjénél !

Az élővilágban létezik egy önszabályozó folyamat, ami a túlszaporodást blokkolja - és ez általában egy gyorsan terjedő betegség formájába jelenik meg. A túl nagyra duzzadt állomány egy része elpusztul, a "maradék" pedig ellenállóvá válik ! Így alkalmazkodik a fauna a változásokhoz, amik többségét, mi, emberek hozzuk létre ! 

De akkor mi legyen az egyik leg invazívabb fajjjal - velünk emberekkel.? Igaz, a vírus itt is bepróbálkozott - sajnos jól példázva - ahol nagyob tömegben élünk, ott a baj is nagyobb lett! Még szerencse, hogy a Teremtő nem Dán mintára gondokodik és cselekszik, nem pusztítja el az emberiséget, Ádámra és Évára visszalőve a túlszaporodott  "állományt " !

 

A bejegyzés trackback címe:

https://acelcsaba.blog.hu/api/trackback/id/tr3516605146

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása