Zárójelentés!

2022.01.07. 09:17

Az éves statisztikákat böngészve, meglepett, hogy már kb. 70 000 vadász és ennél is sokkal több horgász "űzi" a mesterséget. Persze, hogy ki milyen intenzíven, vagy  - lehetőségek híján - alkalomszerűen, a vadászatban az új dzsentri réteghez tartozás kérdése. A földbárók kezébe került minden, az ő habitusuk határozza meg a vadászat morális színvonalát. Na és persze azt is, ki vadászhat és ki nem. 

A kérdés az, hogy ennyi embernek jut-e lehetőség, hiszen a pecásoknak a vízfelületek nem nőttek, hanem zsugorodtak, mivel sorra-másra csuknak be a horgásztavak, "noch dazu" az árak is jól nekilódultak, úri passzió lett a a horgászat is. 

Szegény embert az ág is húzza - így nyomorította meg a vadászati lehetőségeket a sertéspestis, a totális vaddisznó kilövés, aminek eredménye az, hogy erre a vadfajra gyakorlatilag nem lehet vadászni, Mert nincs! Ahol meg maradt, oda statáriumot lengetett be az állategészségügy, tűzzel vassal írtani kell őket. Még kimondani is szörnyű, kétszáz hektáronként egy ( vagy egy sem) vaddisznó a ideális - szerintük. A vadásztársaságok nagy része kb, 3000 hektáros. Egy ekkora területen 15 !!!!! disznó lehet csak? Nos, kedves hőkamerás urak, hölgyek, lehet a cuccot eladni, ha disznó nincs, akkor remélem szarvasra nem éjjellátóval lövöldöznek ! Vagy igen? 

Viisszatérve az ága húzott szegényekre, a madárinfluenza az apróvadazásnak adja fel az utolsó kenetet, ebben a vadászati esztendőben a vadfácánok első kotlását elvitte a rusnya időjárás, a fácánnevelőket meg lerogyasztotta az ónos eső, ami a Dél-Dunántúlt beborította. 

Innen szép felállni - mondom én, indokolatlanul optimistán, ami nem a vadászati kiállítás  - itt minden szép. minden jó - szemléletéből fakad. 

A bejegyzés trackback címe:

https://acelcsaba.blog.hu/api/trackback/id/tr516806038

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása