Macskakaland!

2022.05.15. 15:45

A esti harangszó már a lesen talált, a szemközti dombtető mögött  pazar vörös csíkot húzott az égre.a fáradtan lemenő Nap  Nyarat idéző meleg vibrált még a tájon, de az erdő sarkán álló lesre már enyhe fuvallatot hozott a szél, bódító juhar illattal fűszerezve. 

A domboldalba pár órával előbb vetették el az utolsó kukorica szemeket, ennek őrzése volt a dolgom. Ha jól belegondolok, ez az őrzés a csőszök feladata volt annakidején, de most a vadászok sara. Helyesebben az aszályos tavasz miatt, inkább pora ! 

Fél kilenc tájban, két fiatal bikalegyény váltott ki az erdőből és keresztülvágva a vetésen, a közeli patak felé szaporázták lépteiket. Ilyen látványra szoktam mondani, hogy "már megérte"! Alig, hogy a bikabemutató végetért,a dombélen egy róka jelent meg, a derengő fényben csodásan kirajzolódó éles kontúrokkal. Bevallom, a puskámat a kezem ügyébe helyeztem, de ekkor a "róka" furcsa mozdulatokat tett. Elkezdett mosakodni, mint egy macska. Ahogy közeledett, a rókából valóban macska lett, mégpedig egy hatalmas vadmacska kandúr. 

A látvány annyira magával ragadott, hogy eszembe sem jutott  fotózni. Van mondás erre: "késő bánat eb gondolat". Jelen esetben, macska gondolat !

Nem baj, a retinámba örökre bevésődött a látvány! 

A bejegyzés trackback címe:

https://acelcsaba.blog.hu/api/trackback/id/tr2817832047

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása