Égiháború!

2022.06.02. 16:20

Mást sem hallani szegény időjárásról, mint hogy valami nem stimmel vele. Mintha az időjárás csak azt nézné, gonoszul  figyelné, hogyan tehetné tönkre az általunk kitalált programokat. Meg kell, hogy védjem az "időjárást" - erre ugyan nem kért meg - hiszen ő csak teszi a dolgát, olykor balhézik, de nem a mi bosszantásunkra. Azt sem mondom, hogy a saját örömére, egyszerűen csak a természeti jelenségek mutatós előadója.A színdarabot nem ő írja, ő csak bemutatja. 

Televíziós műsorok félig sem hiteles időjósai, szomorú arccal szoktak riogatni bennünket a hétvégi előrejelzéssel, hogy jaj de nagy a baj, hétvégére elromlik az idő ! Brutális ez meg az jön, stb. Milyen baj? Milyen hétvége? Honnan tudja az időjárás, hogy hétvége lesz? És mi a rossz? Ha esik? Vagy ha nem? 

A baj ott van, hogy nem tudjuk elfogadni a természeti jelenségeket, köztük az időjárást sem, irányítani akarjuk, szánk íze szerint megrendelni azt, ami nekünk jó. 

Rossz időre  a vadász ember sohasem panaszkodik, a mondás is úgy tartja, hogy vadászatra csak alkalmas és rendkívül alkalmas időjárás van. Ez azt jelenti, hogy azt kell elfogadni - mert mást úgysem lehet tenni - ami éppen akkor van!

Ha ezt megtanuljuk - más alternatíva egyébként sincs - akkor nem szidjuk szegény ártatlan időjárást, megpróbálunk alkalmazkodni hozzá.Még akkor is, ha mostanság egy kicsit szélsőséges. de ebben mi is ludasok vagyunk, ezért jó lenne szerényebbnek lenni !  És szépen beszélni vele !  

 

A bejegyzés trackback címe:

https://acelcsaba.blog.hu/api/trackback/id/tr4617846961

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása