Aki a kicsit...!

2022.06.19. 09:27

Lassan a vadászatra is érvényes lesz a  mondás - pesze huncut az, ki rosszra gondol - miszerint aki a kicsit nem becsüli, a nagyot nem érdemli. Mi a kicsi és mi a nagy - a vadászatban? Az utóbbi tartalmazza a vadászat lényegét, ami maga a definició, a vadászat, a vad elejtésére irányuló tevékenység. Ez így nagyon paragrafus ízű, de igaz.tehát a nagy dolog az, amikor elejtünk egy vadat. A "kicsi" pedig az az út, ami odáig vezet, az izgalmas várakozások, a naplementék, vagy hajnalok pazar szépsége, a madarak éneke, a természet rajtett titkainak fürkészése, a lelki feltöltődés, stb Így lesz sokszor a kicsi több a nagynál !. 

Kedveszegett vadászok sora panaszkodik, hogy kevés a disznó, nincs érteleme kimenni vadászni. Mintha csak a disznók kedvéért lettek volna vadászok. A sikerért pedig sorra másra kerültek fel a méregdrága hőkamerák a fegyverekre, a koraesti, szürkületi vadászatok az éjszakába csúsztak, nem volt menekvésük a disznóknak. 

Nem kell csodálkozni, hogy elfogytak. És ilyenkor kell észrevenni a kicsi dolgokat is, mint például a tegnap esti látványt, ahogy egy csodálatos szarvasrudli - két tehén, két ünő és egy idei borjú - kivált az erdőből, szinte nyakig elmerülnek a búzában, ahol jóízűen megvacsoráznak, aztán a ránk boruló sötéttel újra elnyelte őket az erdő.

Csodás látvány volt és egyáltalán nem "kicsi" emlék.

A bejegyzés trackback címe:

https://acelcsaba.blog.hu/api/trackback/id/tr7717861375

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása