Hol vannak....?

2023.01.29. 10:30

..mármint a kerti madáretetőm kedves kis lakói, a cinkék, sármányok, vörösbegyek, meg a duci verebek! Pedig az etető feltöltését időben kezdtem - ahogy illik, a szoktató etetéssel - ha "kitör" a zimankó, tudják az utat, szomorú hasonlattal élve, ahogy a hajléktalanok és a rendszer károsultjai az ingyenes kajaosztás helyét.

Szomorú statisztikát olvastam, miszerint a madarak 30%-a tűnt el az utóbbi évben, de hogy miért, arra nem találtam magyarázatot. Lehet, hogy csak a nevében télnek nevezhető "telecske", ami inkább csak olyan csöpögős, saras, őszi időjárás? 

Nincs foga a fagynak, nincs nagy hó, ami a rezsiakármicsodázott fűtésszámlánknak jót tesz ugyan, de közben alattotmos munkát végez, mert aminek el kéne pusztulnia az életben marad - a növényi kártevők vígan túlélik ezt az időszakot - köszönik szépen, vígan elvannak, sokasodnak szaporodnak !

De még a télen idevándorló ukrán varjak sem keveregnek az égen, pedig az ottani szálláshelyükön az ördög veri a kovácsüllőt. A darvak is hezitálnak, induljanak, vagy maradjanak, így adódott, hogy még a két héttel ezelőtti vadászaton is darucsapatok krugatása szállt le az égből.

"Bolond világ" - mondogatta Nagyanyám annakidején, ha valami nem éppen úgy történt, ahogy annak - őszerinte -  kellett volna. 

Most mit mondana szegyény Nagyi? 

A bejegyzés trackback címe:

https://acelcsaba.blog.hu/api/trackback/id/tr2818036528

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása