Rémképek!

2024.04.12. 22:40

Berzenkedtem már egy sort azon a sportnak csúfolt - a Catch and Release módszeren  - a fogd meg és dobd  vissza halgyötrésen.KIderült, nem vagyok ezzel egyedül, állatvédők próbálják letiltani. Sajnos, ez az iparág hatalmas biznisz, a halak meg nem panaszkodnak. Olyan bizarr hasonlatot hoztam fel erre, gondolván ennek teljes képtelenségére - mintha, mi vadászok a vadat altatólövedékkel lőnénk és erről fotókat gyártanánk.

Úgy látszik, ez az agyament hasonlatom már maga a valóság. Olvastam valamelyik vadászújságban, hogy  egy védett rinót a vadász altatólövedékkel kábított el a fotó erejéig, közben helikopterrel sietett az orvos, hogy az "ébresztő" szurit időben beadhassa, mert 40 perc után az altatás halálos lehet.

Szép világ! Sörszagú horgászpuszi után visszadobott, sebhelyes szájú halak, horkoló vadak előtt feszelgő zöldruhás bohócok ! A Genezisben Isten úgyparancsolta, hogy uraljátok a vízben élő halakat a ég madarait és a mezőn élő vadakat, stb. És nem azt parancsolta, hogy kínozzátok !

    

A bejegyzés trackback címe:

https://acelcsaba.blog.hu/api/trackback/id/tr7118379975

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása