Disznóság!
2025.01.15. 21:44
Gyerekkorom alföldi disznóvágásai pálinkával kezdődtek. Azután egész nap folytatódtak, amit onnan tudok, hogy emlékszem, másrészt meg én voltam a megbízhott töltögető. Furcsa feladatkőr volt, mert anyám csitította a töltögető kedvem, jóapám meg a többiek erősen biztattak. Azután jött a budiajtó levétele, a szegény disznó szalma máglyán égetése, stb .
A mai napon disznóvágásra voltam hívatalos - mit tesz Isten - újból töltögetőnek. Miután a nehéz dolgokhoz voltak izmos emberek, de ennél prózaibb,hogy kocsival voltam, nem ihattam, de tölteni azért tudtam.
És itt nem volt szerepe a budiajtónak, annál inkább a forróvizes koppasztásnak, gázlángos égetésnek, rénfáról darabolásnak. Mert hogy ez nem Alföldi, hanem Dunántúli disznóölés volt.
Élveztem a szakik munkáját nézni, de ennél is jobban a déli sült májat, nyakából pecsenyét, kakastaréj formára sült szalonnákat , és a túrós rétest zárásul!
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.