Első hajnal

2012.05.09. 09:42

A "Hütte" kívülről elég ütött kopottnak látszott, a belsejétől ,meg egyenesen megrémültünk. Ahogy szokták mondani a külcsín és a belbecs, tökéletes harmóniában volt. A vadászember nem egy panaszkodós fajta, de az alig egy két fokos hőmérsékletben nem ártott volna egy takaró éjszakára .Egész éjjel raktam a kis sparherd-ot, így azért elviselhető volt.

Hajnali  háromkor volt az ébresztő, a szokásos hóráfokon kívül egy fejlámpa is a szerelés része lett. Egy órás hegymászást ígért a vendéglátó, de a saját lábaihoz szabhatta a menetidőt, mert majdnem kettő lett belőle.Az út nagy részén meredek havas hegyoldalba kellett oldalazni, amit nagyon nem szeretek, illetve a csípőprotézisem nem kedveli.

Egy évszázados fenyőfa gyökerei közé vackoltunk be, előttünk a hegyoldalban még kopasz vörösfenyők, kisebb csoportban cirbolya fenyők, lucok, stb. Csodálatos erdő, valójában nemzeti park. A házigazda szerint ez egy kiváló dürgőhely. Vártuk a hajnalt, ugyanis akkor kezdődik a fajdkakasok násza.A reggeli erős hegymászásban átizzadt, csatakos ruha szépen kezdett rám fagyni. Cidriztem és szenvedtem kutyául. Átvillant rajtam, hogy normális ember ilyet tesz-e.

A bejegyzés trackback címe:

https://acelcsaba.blog.hu/api/trackback/id/tr514497756

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Paci-ens 2012.05.10. 05:11:10

Tesó!
Ha jól emlékszem,az indokodra azért nem jöttél velem Kanadába vadászni, mert nem szereted a hideget.
Egész éjjel a kályhát rakni, elég ismerős.
Ami a mentális képességedet illeti, elvitathatatlan, de ezért szeretünk.

Acél Csaba · http://acelcsaba.blog.hu 2012.05.10. 05:43:17

@Paci-ens: Sajnos, az általad dicsért "mentális képességeimnek"semmi hasznát nem vettem, mert ahogy valami kis halk panasz jött volna ki a számon, a vadásztató a bunkó " nicht bla-bla" rámförmedéssel belémfojtotta.Így azután szépen befelé anyáztam.

Az angol beteg 2012.05.10. 12:30:07

Jó az írás. Várom már a folytatást!

Az angol beteg 2012.05.10. 12:34:37

Elnézést hogy mást is bekavarok...de találtam vmit ami mellett nem tudok szörnyűlködés nélkül elmenni. Belinkelném ha nem baj:

praxis.blog.hu/2011/09/14/eletemben_nem_szegyelltem_meg_magam_annyira

Paci-ens 2012.05.11. 05:21:36

Tesó!
A fényképet nézve azt látom, hogy k....ra fázol,és tele van a !
Jobban megszemlélve, két puskát is látok?
Mire számítottál, hogy támadni fognak a fajdkakasok?
Szőke herceg, Te még hiszel a mesékben.

Acél Csaba · http://acelcsaba.blog.hu 2012.05.11. 09:14:38

@Paci-ens: Tudod Tesó, a nemlétező kakasra kell egy sörétes és egy kisgolyós, attól függően, hová nem száll be a madár.
süti beállítások módosítása