Úri gőg!

2009.12.23. 14:48

Sajnálom, megint nem vadászatról lesz szó, hanem egy jelenségről. Arról, hogy bizonyos pozícióban lévő emberek mit meg nem engedhetnek maguknak. De miről is van szó!

Röviden az előzmények. Minden évben, karácsonykor egy intézetbe  (neveket nem mondok, nem azért mert be vagyok tojva, hanem az ő érdekükben ) vagyok meghíva, ahol mentálisan súlyosan sérült emberek szakszerű gondozása és foglalkoztatása folyik.

Jól ismerek mindenkit, az igazgatónőtöl a portásig bezárólag, de a gondozottakkal is jó a kapcsolatom, mert a rendelőmbe hozzák őket, ha valami gondjuk van a fogukkal. Mondhatni, élvezem a bizalmukat - és ez nagy szó, mert van köztük ún. "kezelhetettlen" is. 

Ebben az évben, Dickens egyik novellájának zenésített változatával - a Madách szinházban,  az "Isten pénze" címmel játszották -   készült az intézet, amit a gondozottak (szándékosan nem betegeket írok) és gondozók, közösen adtak elő.

A műsor, rögtön a mise után szokott kezdődni, mert nem mindíg türelmesek a kis gondozottak. Telt múlt az idő, senki sem tudta,miért nem kezdődik az előadás. Kb. húsz perc után, az igazgatónő közölte, hogy a polgármester úr szeretne résztvenni az előadáson, de fontos dolga van, kéri türelmünket.  Újabb hosszú percek után egyik kis gondozónő állt ki és közölte az "örömhírt", hogy a p.m. úr már elindult. De honnan? - morgolódtak az emberek. Ettől csak azért nem nyílt ki a bicska a zsebemben, nehogy megrövidítsem magam.

Újabb kb. húsz perc után, már újból szegény igazgatónő közölte, hogy azt üzeni a p.m. hogy kezdjék el, majd jön, ha tud !

Mint egyszerű állampolgár és mint a gondozottak fogorvosa, kikérem magamnak ezt az "úri gőgöt". Zárójelben jegyzem meg, nem jött ! Az állófogadáson nem vettem részt,megülte a gyomrom a p.m. "úr"!

A bejegyzés trackback címe:

https://acelcsaba.blog.hu/api/trackback/id/tr421618073

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

solti anasztazia 2009.12.24. 21:51:13

Ez igen!!!!Nem semmi!!!Ehez meg nagyon hozza szolni sem lehet...szomoru,elgondolkodtato,es "botranyos"...

red alert · http://autosiskola.blog.hu 2009.12.26. 08:16:13

és ha ez lenne a legnagyobb hiba... az "részvét" színlelése szerintem sokkal rosszabb mint a közöny
süti beállítások módosítása