Még köd !

2010.01.19. 14:59

Jó pár éve történt ! Egy késő esti órában, már a városban is olyan sűrű volt a köd, hogy a kandelláberek fénye is, csak  gyertyafényként piskákolt. Kiérve a városból, mint sűrű, gomolygó fehér paplan feküdt a köd mindenen. Azt hiszem, szakszerűen ezt úgy mondják a meterológusok, hogy látótávolság ennyi és ennyi. Ebben az esetben, nulla méter volt. 

Van egy olyan része a városból kivezető, budapesti útnak, ami mellett egy farostlemezgyár ontja a mérgező füstöt és gyártja -  a nálunk is szegényebb országba, az igénytelen bútorgyártáshoz -  a farostlemezt. Ennek a gyárnak a kéményéből kitóduló füst, a köddel együtt, fehér falként meredezett az autóm lámpája előtt. Sem a középső felfestés, sem az út széle nem látszódott, kénytelen voltam kiszállni, meggyőződni, hogy egyáltalán, megyek, vagy jövök, jó irányba áll-e a kocsim orra.


Nagyobb térképre váltás

Ekkor egy német rendszámú autó állt be mögém, látszott,  nem akar megelőzni, rám vár, hogy vezessem. Szerencsére a gyárat elhagyva, legalább a szaggatott vonalat láttam, meg a mögöttem poroszkáló német autó lámpáját. Valahogy kezdtem megszokni és a körülményekhez képest, haladtam is. Elég kacskaringós, a dombtetőn álló házunkig vezető út, nagy megkönnyebbüléssel szálltam ki az autóból. Ekkor állt meg másodszorra mögöttem a német. Tessék mondani, ez az út vezet Budapestre - kérdezte.

Szegény ördög, azt hihette, hogy aki ezen az úton megy, az sem jobbra, sem balra nem kanyarodhat el, csak egyenesen Pestre mehet.  Tudtam, hogy innen, a házunktól nem fog visszatalálni az országútig, mert az még nappali fénynél sem egyszerű, úgyhogy visszavezettem. Remélem, felért Pestig.

Vadászaton sokszor "keveredtem" ködös élményekbe, de ezeket a helyzeteket én kerestem. Ugyanis a libázáshoz,  legjobb a köd ! Micsoda különbség van ugye köd és köd között?  Ezek szerint, van "jó" köd, meg "rossz" köd!

A bejegyzés trackback címe:

https://acelcsaba.blog.hu/api/trackback/id/tr941684763

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

solti anasztazia 2010.01.19. 16:39:35

:-)erre a sztorira emlekszem(ami nagy szo)...edes....hangosan felnevettem itten magamban amikor olvastam,hogy kiszallt a kocsibol,hogy megnezze h megy-e vagy jon-e.....:-)
süti beállítások módosítása