Erdők királynéja!

2010.03.26. 09:29

Fél hat volt, mire a vadászházhoz értünk, ahol már gyülekeztek a Nimródok, köztük sok ismerős arc, akikkel évek óta szalonkázunk, most meg monitoringozunk. Némi magyarázat ehhez, mielőtt szabálytalan vadászat vádja érne. A vadászat, maga ugyan az, mint évek óta, de meg lett állapítva egy kvóta, magyarán lelőhető darabszám, ezt nem lehet túllépni. Önmagában már ez is egy nagy marhaság, mert soha nem a szalonka volt az, ami a nagy terítékével kápráztatta el a vadászokat. A másik, hogy az esetleg elejtett madarakról fel kell venni az adatokat. bevallom, mielőtt ezt a monitoringozást kitalálták volna, is ezt tettük, jóféle vörösborok iszogatása közben mértünk, boncoltunk, adatokat írogattunk.

Tehát fél hatkor, indulásra kész volt a csapat. Norbi utasítására indult mindenki a kijelölt standra. Már korábbi szalonkázásokból jól ismertem azt a helyet, amit Norbi nekem szánt.  Egy völgynek futó fiatalos edőtagban, egy nyiladék tartott a szálerdőig, középen, szobányi helyen egy szórónak is helyet adva. Ide kellett állni, hogy egyáltalán idő legyen a nyiladék felett átrebbenő madárra - ha lesz ilyen - lőni, meg nehogy a kökényesbe essen, mert akkor reménytelen megtalálni.

Még a puskámmal, meg a fényképezőgépemmel szöszmötöltem, amikor az első szalonka - hogy úgy mondjam -ziccer helyzetben - átrebben a fejem fölött. Jézusom, ezt elcsesztem, lehet, hogy ez az egy lehetőségem adódott volna - szóval dicsértem magam rendesen a figyelmetlenségem miatt. Ugye, mondom én, hogy vagy vadászok, vagy fotózok, a kettőt együttt, csak egymás kárára lehet.

Ki a fene gondolta volna, hogy a legnagyobb madárcsivitelés közben, még teljesen világosban, már repül a szalonka. Talán nem ez lesz az egyetlen, sóhajtottam és attól kezdve már folyamatosan fürkésztem az eget.

Folyt köv. 

Szerző: Acél Csaba

3 komment

Címkék: szalonka

A bejegyzés trackback címe:

https://acelcsaba.blog.hu/api/trackback/id/tr31869765

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Paci-ens 2010.03.26. 13:57:05

Tesó!
A doki azt mondta, hogy ezt a sárgaságot csak szalonkával lehet gyógyítani, és elküldött a rákba.

solti anasztazia 2010.03.26. 23:21:26

...Draga Misi az elozobol sem es a mostani kommentbol sem ertem..
Doki azert van fenykep is?
süti beállítások módosítása