Szeméthegyek!

2010.04.11. 08:50

Minden képzeletet felülmúlt az a szemétmennyiség, amit a hétvégi szemétgyűjtési akcióban találtunk, a faluból kivezető dűlőutak mentén. Kicsit nagyobb létszámú önkéntesre számítottam, ráadásul pontosan azok nem jöttek el, akik , az általuk lakott falurészre dobják ki a szemetet. Az évek óta segélyen élő, munkát nem kereső, nem is vállaló réteg szemete ,éppen nem a szegénységről tanúskodik. A szemét összetétele, akár egy szociológiai felméréssel érhetne fel, több mázsa drága csokoládés, danonos, hajlakkos, dezodoros, kólás, üdítős stb. dobozt szedtünk össze. 

Bevallom, nincsennek illúzióim, tudom ez a szemétmennyiség "újratermelődik", ugyanis még mindíg elnézőek vagyunk a szemetelőkkel szemben. Ha a szép szó, a meggyőzés, a személyes példamutatás nem hatásos, akkor jöjjön a büntetés. De akkora, hogy elmenjen a kedve a további szemeteléstől.

Ezúton is szeretném megköszönni a lelkes kis csapat munkáját.

környezetvédelem?

A bejegyzés trackback címe:

https://acelcsaba.blog.hu/api/trackback/id/tr331911208

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

solti anasztazia 2010.04.14. 22:20:53

...hat ez tenyleg nem egy szep latvany..
gratulalok a munkaakciohoz,szep volt Onoktol!
süti beállítások módosítása