Gyöngyös

2010.04.18. 18:09

Kétnapos verseny, országos és légfegyverrel. Csinos kis város a Mátra lábánál meghúzódó Gyöngyös, azt hiszem úgy is szokták nevezni, hogy a Mátra kapuja.A versenyről és az én szereplésemről nem akarok írni, nyilván, ha megnyertem volna, most leírnám, de ettől éppen olyan messze voltam, mint Pécs Gyöngyöstől.

Másról írnék. Először is, az új autópályáról, amitől teljesen el vagyok bűvölve, mert eddig, ez az út, majdnem hat órás volt, keresztül a Jászságon. Nagy baj azért az, hogy bárhová akar menni az ember, akkor először Pestre és onnan tovább, de így - jókora kitérővel is - alig három órásra szűkült a menetidő. Eddig minden szép és jó, de most jön, illetve jött a feketeleves. A szállásunk a Mátrafüredi campingben volt lefoglalva. Bevallom, én még ilyen lepukkant, koszos, mocskos szállást nem láttam. Mindez a Mátra szivében egy túristák által sűrűn látogatott helyen. Valahogy ez az igénytelenség és a falumban eldobált szemetek egyazon tőről fakadnak. Nem érezzük sajátunknak ezt a kis országot és benne a szűkebb lakókörnyezetünket. Megszoktuk, hogy mindíg mások takarítanak utánunk. Ennek most vége, amit eldobunk, tönkreteszünk, stb. az úgy is marad. Szégyenünkre. Használjuk, lakjuk az egyre szűkösebb életterünket, de nem teszünk semmit az egészségéért. Így pedig "feléljük" és gyógyíthatatlan beteg lesz.

Végül, van egy bevallanivalóm. Ebben az ominózus campingben is majdnem ugyanazok voltak a szobatársaim, akik a Miskolci versenyen, ahol a horkolásukat minősítettem, mindenféle oroszlános jelzővel. Hároman is állítják, hogy én sem maradok el tőlük egy decibellel sem. Tehát, cimborák, bocsánat, de valljátok ti is be, hogy ami szép, az szép! 

A bejegyzés trackback címe:

https://acelcsaba.blog.hu/api/trackback/id/tr511932085

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

solti anasztazia 2010.04.22. 18:01:22

:-)hat nem egy jo arany.. ...3bol 1!!azaz
1-az ut jo
2-szallas rossz
3-ejszaka nyugtalan(horkolas)
De lehetne rosszabb is!

Acél Csaba · http://acelcsaba.blog.hu 2010.04.22. 20:29:16

Ezek szerint a kis Glória nagynénje hazaért.

solti anasztazia 2010.04.23. 14:22:02

@Acél Csaba: Nem..majd ma...Ok is ma hazamentek..szolibol kommenteztem:-)

Paci-ens 2010.04.23. 16:02:42

Tesó !
A Jó Isten adott rá lehetőséget, hogy Mátrafüreden töbször volt lehetőségem (igaz nem az általad leírt lepukkant motelben)veled egy légtérben aludni.
Lehet, hogy sporttársaid kicsit horkolnak, de a te csak az oroszlán ordításához hasonló alvásod mindent űberel. Első alkalommal a mentőt akartam kihívni, mert azt hittem rögvest megfulladsz.

Acél Csaba · http://acelcsaba.blog.hu 2010.04.24. 20:02:57

Ez érdekes, mert kivetted este a hallókészüléket a füledből.
süti beállítások módosítása