Stohl

2010.05.12. 21:09

Hogy Stohl András mit veszített, vagy mit fog, azt nagyjából tudjuk, vagy sejtjük.  Mint férj, mint színész és mint vadász!

Róla köztudott volt, hogy vadászik, riportok, újságcikkek jelentek meg, amikben lelkesen és főleg hitelesen magyarázta a vadászat szerepét az életében és a vadászat elfogadásáért és pozitív megítéléséért is kampányolt. Hosszú sora a vadászó színészeknek, közéleti személyiségeknek, hogy csak párat említsek. A "régiek közül Rózsahegyi Kálmán, Csathó Kálmán, a mostani - kissé korosabbak közül - Bánffy Ggörgy, Haumann Péter, Bodrogi Gyula, Szinetár Miklós  és még sorolhatnám. Hofi Géza már az örök vadászmezőkön vadászik. Közelmúltunk politikusai  közöl is többen vadásznak , Kuncze Gábor, Bárándi  Péter, de ők valami oknál fogva ezt nem verték nagydobra.

Közismert, elismert emberekről van szó, akik szava messzebb  hallatszik, hallatszott, mint szűkebb környezetük, vadász mivoltukat büszkén vállalva, szinte a vadászat ügyének nagykövetei voltak illetve még mindíg azok. Ebbe a sorba nagyon jól illett Stohl András, több, róla szóló riportban is - szép szavakkal és közérthetően beszélt a vadászatról, meg az "erdő-zúgásról".

Tettével, nagyon nagyot ártott a vadászat ügyének is. Nyilvánvaló, nem lehet általánosítani a vadászokra, de már az első baleseténélél is vadászatról jövet karambolozott, a jelenlegi esetnél is a kocsijában lévő távcső - mégha jelzésszerűen is - de utal a vadász mivoltára.

Egy példakép hagyott bennünket cserben.

A bejegyzés trackback címe:

https://acelcsaba.blog.hu/api/trackback/id/tr931998337

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Iszik ÉS vezet: Stohl András | (Hányszor) ütnéd meg? 2010.05.13. 21:46:44

Stohl András... Jászai Mari-díj (2000)Az Országos Színházi Találkozó különdíjaPUKK-díjVastaps-díjFarkas-Ratkó-díj (2007)Story Ötcsillag-díj (2007, 2010) 2002 Aszód-Gödöllő - ITTAS VEZETÉS -> Baleset2010 Budapest - Fót - ITTAS VEZ...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Paci-ens 2010.05.15. 14:11:44

Tesó!
Bocsáss meg nekem, de én nem érzem, hogy valaha is példaképemnek tudtam volna tekinteni.
Már akkor amikor az orvadászatáról szóló hireket olvastam leszerepelt nálam.
Most,hogy a harmadik általa okozott közúti baleset okozójaként szerepel a médiákban, (akkor,is ha nagyon jó színész),amit elismerek, nem tudom értékelni a vadászatról szóló nyilatkozatait.
Maradjunk annyinál, hogy a példakép aki nekem Te vagy ! Nem iszik, nem dohányzik, nem csalja meg a Feleségét, hazaadja minden fizetését, és nem horkol!

Acél Csaba · http://acelcsaba.blog.hu 2010.05.15. 19:24:16

Hát ezért lettél olyan, amilyen...!
Nem nekem volt példakép, hanem az emberek TV-t néző rétegének. Mint media személyiség. A mi hangunk nem hallatszik messzire, ezért lett volna jó "szócső".

solti anasztazia 2010.05.15. 21:56:26

Hat en imadom Onoket!!!:-))
Annak orulok,hogy hozzam azert eler a hangjuk!
süti beállítások módosítása