Mentés!

2010.06.04. 20:35

Sosem gondolkodtam azon, mi lenne nekem az az egyetlen fontos valami, amit katasztrófa esetén magammal vihetnék. Ugyanis eddig nem volt ilyen "leltárra" szükség, önző módon remélem nem is lesz.

De a híradásokat nézve, emberek ezrei kerültek ilyen helyzetbe, a házaikat elárasztó víz elől, a puszta életükön kívül, csak egy kis személyes dolgaikat tartalmazó motyót vihettek magukkal. De mit ? A családi legenda szerint - ez még a harmincas években volt - az égő családi házból Juliska dédmama a mozsárral szaladt ki. Neki akkor az volt a fontos, vagy éppen az volt a kezében, mert valamit süthetett. Lehet, hogy összefüggés volt a sütése és a ház kigyulladása között. A ház nem égett le, de a háború elvitte, a mozsár jelenleg is megvan. Ezek szerint a dédi választása jó volt.

Bizony nem ártana átgondolni, hogy számunkra mi az az érték, amit magunkkal vinnénk, ha nagy a baj. Szembesülhetünk önmagunkkal, hogy szívünk, vagy eszünk szerint mentenénk-e a menthetőt. Hát akkor gondolkodjunk !

Szerző: Acél Csaba

2 komment

Címkék: csaba acél

A bejegyzés trackback címe:

https://acelcsaba.blog.hu/api/trackback/id/tr42057180

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

solti anasztazia 2010.06.05. 23:16:38

Ezen mar en is soxor gondolkodtam,hogy mit vinnek magammal ilyen esteben...a nagy koltozkodesunk a haboru alatt Hala Eg nem ilyen vot,de lehetett volna..valoszinu a szuleim is sokat gondoltak erre.A szivem szakad meg ezekert a csladokert most is.

Paci-ens 2010.06.05. 23:39:20

Tesó!
Több hete sokkol minket a média az árvizekkel,és elszomorodva nézzük az életük munkáját elvesztő embereket.Benned is megkérdőjeleződött a gondolat, hogy ilyen helyzetben mit vinnél magaddal? Ez hatvan-hetven-nyolcvan évvel ezelőtt fel sem merült volna benned, mert magadon hordtad!,azzal a felkiáltással,hogy megoldjuk.
A mostani árvízkárosultakat a médiák szerint a kormány kártalanítani fogja,amiben Én nagyon,nagyon(idézve közös barátunkat)kétekedek,mert azt a kárt amit a jelen helyzet részükre okozott, azok közösségi, és egyéni katasztrófák,és nem erre fogják felhasználni,az erre a célra kijelölt,de a pártkasszába irányítható pénzeket.Ezért nem biztos, hogy mindenki megtalálja a kimentett ingóságok között a nagyi rézmozsarát.
Nekem csak az nem tiszta, hogy a média miért vár ki, azzal a problémával amit ez a szélsőséges időjárás a mezőgazdaságból,és vadgazdálkodásból élő embereknek,társaságoknak okoz.Nagyon sok családot,gazdaságot tesz tönkre a mostani helyzet, de azok a családok, gazdaságok akik szembesülnek azzal a ténnyel, hogy nincs gyümölcs amit eladhatnak, nincs termés a földeken,amit betakaríthatnak,és netán,ha ezt a munkát hitelekből próbálták finanszírozni azok is ott lesznek ahol (az árvíz miatt) a part leszakadt.Rájuk most nem gondol senki,de a következményekkel sem.( ezeket hosszan tudnám részletezni!)
süti beállítások módosítása