Number one ?

2010.06.25. 18:19

Elfogult vagyok a sportolókkal. A rendszeres és magas szinten űzött sport, olyan emberi kvalitásokat igényel, amivel nem mindenki rendelkezik. Ha a napi rendszeres edzések, versenyek mellé, még a tanulás is "befér" akkor különösen tiszteletre méltó a teljesítmény. Nem "azért" mondom, de a sport és a tanulás együtt művelését magam is megtapasztaltam és nem volt könnyű.

De ! Ez a sportolói múlt, a jól csengő név, pláne, ha olimpiai aranyéremmel is párosul, még nem jelent feltétlen kiváltságokat. Attól, hogy valaki sportolt, még nem biztos, hogy alkalmas olyan feladatok ellátására, amikre kevés az emberi kvalitás, a sportból szerzett pozitív jellemvonás, mint például a küzdenitudás, vagy akár fair play.Igaz, nem is zárja ki ! Volt már rá példa a világban, hogy színészből, vagy farmerből lett valaki egy ország elnöke. Mondjuk, olyan, amilyen.

Az ország első emberének lenni, a parlament munkáját alkotmányossági szempontból kontrollálni, szép, nemes és  bizony jogi szakértelmet is kívánó és elváró feladat. Bonyolult és eléggé hektikus viszonyok között a jogi ismeretek hiánya, több mint aggályos.Jelenleg, egy kétszeres olimpiai bajnok vívó az aspiráns.

Szerző: Acél Csaba

1 komment

Címkék: politika

A bejegyzés trackback címe:

https://acelcsaba.blog.hu/api/trackback/id/tr22110047

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Acél Csaba · http://acelcsaba.blog.hu 2010.06.29. 23:03:26

ha más nincs, majd én magam!
Vatesz voltam, ezt a csörtét is megnyerte a volt vívó.
süti beállítások módosítása