Umbria

2010.07.12. 14:26

Azt, szinte mindenki tudja, hogy Italia "szive", Toscana és Umbria. Főleg Umbria tetszett, a Toscán régió kissé lenézett szegény, de büszke rokona. A legkiválóbb olivaolajak és a napérlelte remek borok hazája. Időutazásban volt részem, a dombtetőkre épült etruszk, római kis városktól, a középkoron át a reneszánszig. Például Narni - ez a kedves kisváros, ódon középkorú utcácskáival és a felettük átíveliő fapadlós átjárókkal, szinte ontják magukból a középkor kissé borzongató üzenetét. Narni, a középkori fellegvárán kívül arról is "híres", hogy az olasz "csizma" földrajzi középpontja. A városka egyetlen parkolójában már a múlt héten 37 fok volt.

A bejegyzés trackback címe:

https://acelcsaba.blog.hu/api/trackback/id/tr672146554

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Az angol beteg 2010.07.12. 19:27:02

Érdekes Umbria Gubbio gyertyás lobogója:) ...és igen köszönöm megint új ismeretekkel gyarapodtam és megfelelő motivációtól hajtva azt is megtudtam, hogy C.S Lewis képzeletbeli világában szereplő Narnia bizony az itáliai Narni városa után kapta a nevét...és a kérdésszerkesztők fejével gondolkodva ebből még kvíz-feladvány lesz úgy érzem :)

solti anasztazia 2010.07.12. 22:05:44

Utana neztem kicsit a neten Toscananak es Umbrianak,mert amit irt igen kivancsiva tett,s ahogy a fiam mondja "tanulni jo"... igy meg jobban ertem,hogy miert is tetszett Onnek.Gyonyoru tajakat lattam,remelem adott eleg ihletet azoknak megfestesehez.
süti beállítások módosítása