Traffipax.

2010.07.26. 20:25

Sem az olasz úthoz, sem a vadászathoz nem tartozik az alábbi téma, de le kell írnom, mert feszül bennem. Nem csigázom a kedélyeket ( ha csigázódott volna) , de a trafipaxokról írnék. Sokmindent előre kéne bocsátanom, például azt, hogy sokkal szigorúbban büntetném az ámokfutókat, a lesötétített BMW-k, Audik,  mindenkit letaroló viselkedését, stb, de a gyorshajtásért kijáró büntetést akkor sem tervezném be a költségvetésbe.Mert erre, csak politikai párt adhat utasítást. Ha jól tudom, akkor a rendőrségnek pártsemlegesnek kéne lennie. Elvileg ! Akkor hogyan is van ez? Önszorgalomból ülnek azok az erős egészséges gyerekek a rendőrautóban és fotózgatnak, miközben egy cseppet sem csökkent a bűnözés, a garázdaság stb. Éppen most mondta be a Tv, hogy egy rendőrt vertek meg a Szőlőhegyi úton,. Egy beborozott vidám csapat. Hol a retkesben vannak ilyenkor az autóban pihengető rendőrök?

A fatornyos falum és a legközelebbi városka között - az átmenő forgalom megszünvén, mert az új sztrádára terelődött a forgalom - már csak azok járnak, akik nap,mint nap munkába igyekeznek. Az a pár szerencsés. Szinte naponta áll, hol egy, hol két civil autó, amiből kamera kukucskál ki, hogy azt a szerencsétlent, aki - mondjuk - 50 helyett csipetnyivel gyorsabban megy, azt már le is fotózzák. De most már nem "nyíltan", hanem bekötő utakba, meg bokrok mögé bújva. Még az állat sem szarik a saját fészkébe. Fotózgatjuk egymást , fizetgetünk, miközben verik a rendőrt, lopnak mindent, ami mozdítható stb. Olaszországban először figyelmeztetnek, udvariasan, jószándékkal. Itt nem, azonnal fizess, ha csak egy kicsit is gyorsabban mentél, senkit és semmit nem veszélyeztetve. Mert mondjuk az útjavítók felejtették ott a 30-as táblát. Kimondom, primitív dolog ! Ha rendőrt látunk nem félnünk kéne, hanem megnyugodni, hogy vigyáznak ránk. Ugyanis a mi adóforintjainkból élnek. Ez lenne a demokrácia, nem a traffipax.

A bejegyzés trackback címe:

https://acelcsaba.blog.hu/api/trackback/id/tr112178236

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Az angol beteg 2010.07.26. 21:33:39

Engem picit bosszantanak az indokolatlanul kinnt lévő sebességkorlátozó táblák és az utánuk ravaszul megbúvó meglepi kis "mobil fotó-szalonok". De Valóban vannak itt nagyobb bajok is ennél!!!

Az angol beteg 2010.07.26. 21:41:42

Közben visszaolvastam:) és bocsánat valahogy elkerülte figyelmemet, hogy bejegyzése magába foglalta az általam említett gondolatot is.

Yarissa 2010.07.26. 22:23:09

Nem szoktam "kontrázni", de tökéletesen egyetértek. Persze kellenek a trafipaxok, kell némi visszatartó erő, de ott ahol indokolt.
GYakran autózom az említett útszakaszon, és az elmúlt egy hónapban szinte minden alkalommal találkoztam trafipaxos autóval. Sőt! Ezen a rövid távon volt olyan hogy kettővel is.
Abszolút indokolatlan, hiszen kisebb megszakításokkal majdnem lakott terület az egész szakasz. Ezen olyan nagy "futást" - az útviszonyokat is figyelembevéve - nem lehet végrehajtani.
Max. az ember 5 -10-el túllépi.
Hát ez tényleg nem nagy fogás!
Egy ismerősöm jött hozzám a múlt héten a szomszéd faluból, és itt sírt, hogy lefényképezték és ő bizony "beleszaladt" az 50 helyett 57-el, mert nem is vette észre, hogy nem oly rég kicsit odábbvitték a Mohács -táblát. ( Gondolom, hogy legyen helye a tkamerás autónak. Persze ez már csak az én rosszindulatú megjegyzésem)
Viszont ameddig kameráznak, kevesebb járőrözik , így aztán a bűnözők már világos nappal is betörnek a nyaralókba, de még a faluban is vígan garázdálkodnak.
Nem önmagában a trafipax ellen hőzöngök, csak nem ilyen mértékben és mennyiségben , és főleg nem ezen a picinyke, szinte helyi forgalmat bonyolító szakaszon kellene.
Úgy gondolom én is, hogy a tényleges bűnüldözésben illetve a bűnmegelőzés területére kellenének a "kameravégről" az emberek.
Kívánatos lenne, ha pld. bizonyos negyedekben járőröznének, hiszen a rendőri jelenlét valamelyest visszatartó erő.
Én kifejezetten megörültem, amikor vasárnap délután megpillantottam az utcánkban a járőröző rendőrautót.

Acél Csaba · http://acelcsaba.blog.hu 2010.07.27. 05:13:26

@Yarissa: Több helyen is csinálják ezt a tábla-tologatást. Egy kis falu, vagy város az eddig lakatlan, esetleg erdős részt is belterületi ingatlanná nyílvánítja és a táblát már teszi is ki.Tudom nem megszokásból kéne vezetni, de nem is azonnal, lesből fotózni.Igazad van, nagyon kilóg a lóláb - az autósok új adója, a trafipax-adó. Az országutak rémei , meg vígan szaladgálnak, mert mindegyikben van lézer-blokkoló.
süti beállítások módosítása