Ne fürgyé le !

2010.10.07. 20:59

A még csak közel-múltnak tekinthető időkben is, azt gondoltuk és azt is sulykolták belénk, hogy a legrosszab tulajdonos, az állam. Majd, ha gazdája lesz, majd ha a tulajdonosok gondosságával lesznek a gyárak, a TSZ-ek, stb. igazgatva - majd akkor minden jobb lesz -  szólt a frissen ránk rogyó kapitalista ideológia.

Az igaz, az a személet, hogy ez a gyár az enyém, vigyázok rá és úgy működtetem, hogy a gyermekemnek és az unookámnak is jó legyen és hasznot adjon,  az egészséges privatizáció alapja. Lett volna !

Ha nem a mohó, politikából átnyergelt gazdasági maffiózók kezébe kerül minden. Egyetlen céllal előttük, gyorsan, sem emberi, sem természeti értékeket figyelembe véve meggazdagodni. A klasszikus kapitalizmus eltorzulása lett ebből, ahol nincs értéke az emberi munkának és életnek. Ha ennek a timföldgyárnak "fura-ura" egyszer, csak egyszer megnézte volna azt a gátat rendesen, avagy a környetvédők sem tojtak volna a nadrágba, ha hibát észlelve, megkondítják a vészharangot, akkor most nem pusztult volna el az élet azokban a falvakban és majdnem a Dunáig érő vízfolyásokban.

Az ilyen gazda nem gazda, hanem egy pénzsóvár torzult-tőkés. ( Nem véletlenül szerepelnek a a  100 leggazdagabb magyarok listáján !)És még a baj megtörténte után is azt üzente a tulajdonos, hogy ez az iszap, ami több száz embert égetett meg, ami halált okozott, ami Marsbéli tájjá változtatta a környéket - ez az anyag nem káros.Jól mondta a belügyminiszter, akkor fürödjön meg ő benne !

A bejegyzés trackback címe:

https://acelcsaba.blog.hu/api/trackback/id/tr632354705

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

solti anasztazia 2010.10.07. 22:14:46

Ez tenyleg dobbenet,hogy kijelentettek hogy nem karos..de azert gondolom nem futott oda segiteni vagy belemartozni..jogos volt a beszolas,megha keves is:-(
Annyira sajnalom azokat az embereket!!

Az angol beteg 2010.10.07. 22:29:47

Hát itt volt pár gondolat, ami bennem is életre kelt és Ön nagyon jól öntötte szavakba...még hogy nem káros...csak a csizmájában érezte volna, mint pár katasztrófavédelmis...asszem...nem éppen férfias reakciókat szült volna...rettentően sajnálom azokat a embereket, állatokat és mindent aki, ami kárt szenvedett ettől a megbocsáthatatlan, végzetes felelőtlenségnek!

Az angol beteg 2010.10.07. 22:42:20

bocsánat 'felelőtlenségtől'-t akartam írni. Tázival nagyon hasonlót írtunk egymástól függetlenül...de sok-sok ezer ember sorakozik még mögénk!.. még is történni fog ehhez hasonló! Ébresztő!

Paci-ens 2010.10.08. 05:54:37

Tollas a hátunk!
Az esti hiradókból ömlenek a katasztrófa képei,és közeli snittekkel mutatják a károsult tehetetlen embereket,akiken természetesen felhívásuk szerint segítsen mindenki aki tud.A gyár három általam úriembernek nem nevezhető tulajdonosának nyilatkozatát közlik, miszerint "Ők" nem hibásak, mindenért a természet felelős! A kommentátor mindjárt bele az arcomba,közli, hogy az ilyen eseteknél a tulajdonosok csak a cégük értékéig felelőssek az okozott kárért, magán vagyonukhoz nem szokott hozzányúlni a bíróság, és elköszön, hogy további szép napot kíván nézőinek.
Mióta ez a szörnyűség megtörtént minden csatorna megsokszorozta a nézettségét, ez által a hirdetésekből befolyó nyereségét is, de még egyik sem ajánlott fel belőle egy morzsát sem!
Undorító a hozzáállásuk, és az hogy mindenkit madárnak néznek.

Paci-ens 2010.10.08. 06:54:43

Harmadszor futok neki.
Tollas a hátunk!
A televíziók hiradóiból ömlenek a katasztrófáról készült tudósítások,premier plánban mutatva a szerencsétlen károsultakat.Természetesen felhívvást intézve, hogy segítsen mindenki aki tud.A müsorvezető arcrándulás nélkül közli, hogy az általam úriembernek nem nevezhető cégtulajdonosok csak a cégük értékéig felelősek az okozott kárért, mivel a bíróság a magánvagyonhoz ilyen esetekben nem nyúlnak, és utána további szép napot kíván.( hányinger)
Nézettségi indexüket a történtek maximálisra emelve nőtt a hirdetésekből származó bevételük, amiből még egy csatorna sem ajánlott fel egy morzsányit sem a károsultaknak.
Madárnak néznek bennünket!

Paci-ens 2010.10.08. 07:25:36

Bocsi az ismétlésért, de az internetem szórakozik velem!
süti beállítások módosítása