Ebből elég !

2011.01.08. 17:15

Kicsit kezd elegem lenni, hogy az álszent környezetvédők, meg a fariezus állatvédők hallatják vadászatellenes hangjukat, mitöbb az újságok hasábjain. Egy újság széljegyzetében arról humorizál az agyament újságiró ( ? ), hogy a vadászok azért lobbiznak a tavaszi szalonkavadászatért, hogy kiéljék "vérengzési hajlamukat". Ekkora dilettantizmusra és rosszindulatra, talán nem is kellene reagálni, ha nem olvasnák ezt a lapot azok is, akik nem tájékozottak a vadászati kultúrában, a hanyományok őrzésében, a tavaszi szalonkavadászatok - kárt egyáltalán nem okozó - évszázados hagyományában. Ha létezik kiegyensúlyozott tájékoztatás ( nem létezik) akkor erre már a mediahatóságnak valamit lépni kellene és egy vadászatban jártas embernek a reális véleményét leközölni. Hogyan lehet, hogy egy bugris firkász hatvanezer magyar vadászt sért meg, következmények nélkül.

A vadászat is a magyar kultúra része, a Hunor Magor mondától, Széchenyi Zsigmondon és Fekete Istvánon keresztüll egészen napjainkig. Valószínű irodalmi- és vadászati műveltség  hiányában íródhatott az a rémes újságcikk.

A bejegyzés trackback címe:

https://acelcsaba.blog.hu/api/trackback/id/tr892570032

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Az angol beteg 2011.01.08. 19:07:53

Ajánlom a szóban forgó uriemberek figyelmébe ezt a blogot. Alapos tanulmányozása során egész más megvilágításba helyeződne a vadászvilág megítélése. Valamint igen....kultúránk szerves része, egyfajta hagyományőrzés...de úgy tűnik ez is mint minden szakadatlan viharoknak van kitéve ebben a súlyos érdekorientált, értékválsággal terhelt világban.

Az elterjedt emberi, farizeus magatartás, életmód pedig nekem is rendesen a bögyömben van (Mondhatni hányni lehetne néhány átlátszó, kirívóan álszent esettől!). Biztos másoknak is....de mégis abban élnek.

Acél Csaba · http://acelcsaba.blog.hu 2011.01.08. 19:23:30

@Az angol beteg: pl. két év óta szervezett monitoringozással figyelték és rögzítették a Mo-án átvonuló szalonkákat.A Szent István egyetemre futottak be a megfigyelési adatok, ott került feldolgozásra. Ennek értelmében jelentették ki, hogy semmiféle kárt nem okoz a Mo-i vadászat a szalonka populációban. Ez a szakmai rész, ami nem lett publikus, csak a "vérengzős"újságcikk. Kényelmesebb butának lenni, mint tájékozottnak.

Acél Csaba · http://acelcsaba.blog.hu 2011.01.08. 19:26:27

@Acél Csaba: jómagam is részt vettem ebben a monitoringban - azért merek kategórikusan kiállni a tavaszi szalonkavadászat ügye mellett.

solti anasztazia 2011.01.08. 19:40:53

Sajnos vagy egy sejtesem,hogy az ilyen tipusu cikkek nem fognak alabbhagyni..es bizom benne,hogy az uj Miniszteruk a segitsegukre lesz.

Paci-ens 2011.01.08. 19:50:25

Annak idején midőn elkezdtem használni a tanáraim által rám tukmált olvasási képességemet, melyet drága Apám folyamatosan erősített, voltak olyan folyóiratok amiben nem írhatott akárki.
Minden rovatnak meg volt a saját a témájában, tanult és hozzáértő szakírója, és amit leírt az igaz, és szakmailag megalapozott volt.
Most az a lényeg, hogy akárki írhat bármiről mindent, teletűzdelve helyesírási hibákkal,(lásd: köztársasági kabinet) csak durranjon, s lehetőleg nagyot.
Én most is őrzöm a gyász szalagot a szalonkavadászat betiltásának mementójaként.
A mostani úgynevezett újságíróknak nem nevezhető képzetlen firkászoknak lelkük rajta.
Tesó! befogadlak, ha megígéred, hogy nem akarod utánozni minden éjjel az oroszlánt, akkor Tiéd lehet az alsó ágy.

Az angol beteg 2011.01.08. 20:08:41

@Acél Csaba: Nem ártana ha a "Cirkuszt a népnek!" "elv" helyett tényleg a tényszerű adatokat vennék figyelembe egyesek. Elvárható, hogy ezúton hitelesen tájékoztassák az embert és hogy ezek hiányában ne kezdjenek írásba.
süti beállítások módosítása