Kész átverés!

2011.02.17. 18:00

A mai vadász-napra gyártottam egy tézist, miszerint " a remény alapja, a hiszékenység".

Reményteljes telefont kaptunk, egy - erőművéről elhíresült  hely környékén működő vadásztársaságtól, -  hogy "gerlehegyek" járnak egy marhatelepre, dézsmálják a takarmányt. Ezt bizony könnyen elhittük, mert jó volt hinni. Meg azt is, hogy ötszáz és ezer körül van a számuk, tehát legyen nálunk elég lőszer. Hogy még mindíg a remény szó mentén minősítsem a napot, bizony vérmes reményekkel vágtunk neki az útnak, pedig a reggeli indulást ónos eső cifrázta. 

Mi is volt a valóság. Először is a hely. Nem a "környékére" mentünk  egy marhatelepnek, hanem konkrétan a tehenek közé, be a telep közepébe, bokáig gázolva a hugyban, szarban. Trágyát is mondhattam volna, de ez annál büdösebb volt. A másik csalódás, hogy a beigért madarak nem gerlék voltak, hanem parlagi galambok. Ráadásul kiokosított galambok, mert már a sokadik csoportot csábították ide az élelmes vendéglátók. A mindenütt elszórt üres töltényhüvelyek is erről árulkodtak.

Ha nem a mi kárunkra történik mindez, úgy minősíteném a meghívást, hogy ügyes, nagyon ügyes. Semmi befektetés, elég szép haszonnal ! Egy biztos, ezek a turpisságok elég hamar kiderülnek és a hitelét vesztett vadásztársaság gyorsan elnyeri a mesebéli "negyven rabló" címet. Akkor meg már tojózhatják a saját galambjaikat.

A bejegyzés trackback címe:

https://acelcsaba.blog.hu/api/trackback/id/tr652668540

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

solti anasztazia 2011.02.17. 20:51:06

Sajnalom..ez tenyleg csalodas lehetett..az ottani vadaszok nem tudjak megkulonboztetni a gerlet a parlagi galambtol?

Az angol beteg 2011.02.17. 21:15:49

Sajnálom az esetet. Meg azt is, hogy nem egyedi eset. De aki rosszat tesz és rossz híre van, ne számítson jóra! ....aki jót tesz úgy szintén...de legalább a jó híre megmarad. Az pedig nem kis dolog.

Az angol beteg 2011.02.17. 21:21:47

Kész átverés az is amit ez az alattomos vírus, influenza akármi művel itten....kitombolja magát egy gyors lázzal, elcsöndesedik, azt hiszed vége....de csak a nyitány volt.... és aljas, raffinált, sunyi módon indít szünet után, más formában egy intenzív támadást. Alattomos egy dög, köhögünk tőle rendesen...most már mindannyian...

Acél Csaba · http://acelcsaba.blog.hu 2011.02.17. 21:53:36

@Az angol beteg: "a vírus, egy proteinbe ágyazott rossz hír".
A proteinnél gyalázatosabb a "hír-értéke", láz, elesettség, stb. Semmi más,mint az immunrendszer tud vele megbírkózni.A pozitív gondolkodás is turbózza ! Hajrá !

Paci-ens 2011.02.18. 11:22:40

Tesó!
Eddig csak a gerle váltotta ki belőled a szemvörösödést, ezek után a parlagi galamb is dicsekedhet vele!( bár gyanítom, hogy a fejed is egyezett a szemed színével. Lefényképeztelek volna!)
Kivételesen nem irigyellek benneteket, de a kísérő vadászokat sem, mert amit azok kaphattak.......?
süti beállítások módosítása