Kinek jó?

2011.04.07. 14:25

Ha nem a két prominens kormánytag jelentette volna be az "örömhírt" akkor azt mondanám, hogy dilettánsok. Csak az orruk hegyéig látó, sikerhajhászok.  Node mi is az a hír, amitől a kalapomat dobálni kéne? A hír kb. így szól: 18 Milliárd állami támogatást kap két autógyár, a fejlesztésre.

 Miközben a világ nagy része éhezik, miközben nincs elég búza az országban, amiből kenyeret lehetne sütni -így annak ára emelkedik - miközben a nagy gyárak, üzemek - köztük az autóipar, önmagában is környezetszennyező, no meg a "végtermék" is az, mindeközben mi autógyárakat finanszírozunk. Emlékszem, amikor Rákosi elvtársunk a vas- és az acél országává akarta tenni, nulla energiahordozóval rendelkező kis országunkat. Ez egy nagy baromság volt - mindannyian tudjuk. Most meg ipari parkok létesülnek, lebetonozva a kiváló termőföldeket, mindenféle adókedvezménnyel csábítva a külföldi tőkést, akinek csak egyetlen célja van - miközben tojik a fejünkre - hogy nagy profitot termeljen.

Tudnunk kéne azt,-  amit az idetelepülő hollandok már tudnak - hogy a termőföld a legnagyobb érték, országunk drága kincse és nem autóval, hanem búzával kellene ellátnunk az éhező világot. Ez nem éppen máról holnapra gyümölcsöző befektetés, de az egyetlen járható út.

Jó reggelt politika !

A bejegyzés trackback címe:

https://acelcsaba.blog.hu/api/trackback/id/tr942807237

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Az angol beteg 2011.04.07. 16:00:06

Igazából idézhetnék most kommentként Doki "Háború" bejegyzéséhez írt kommentemből. Próbálom nem ismételni önmagam, de az örök igazság, hogy minden mindennel összefügg megint előjön. ...és megint oda jutunk, amit ma többször kihangsúlyoztam,amikor rendészeti hallgatókat képeztem több órán át...hogy igen az ember önpusztít, elvesz a természettől, önnön érdekei, a pénz írányítják...és hogy igen mennyi, egyéb, hasznosabb útja, módja lenne, hogy élhetővé tegyük ezt a bolygót...és mentsük, óvjuk amit lehet. Kellemes élményekkel zártam, végre az utolsó korosztályt is kipipálva, akiknek még tudásanyagot nem adtam át. Kis egyéni győzelemnek könyvelem el...de nagyobbat szeretnék: Továbbadni, láttatni amiben részem volt...ezt pedig tényleg csak úgy lehet ha a Földre jobban vigyáz mindenki!

Paci-ens 2011.04.07. 19:58:43

Uraim ez demagóg duma, mivel az EU SEGÍTSÉGÉVEL FEL TUDNÁNK ÚJÍTANI a gyapot termesztést a Hortobágyon. A Zemplén lankáin teraszos műveléssel rizsát termelhetnénk Hongkongi rendelésre.Csökkentett adókból finanszírozhatnánk a jelenlegi politikusok megélhetését!
Farizeusok-pofa be!
Mindenki egyért, vagy jön az orbánc.

Acél Csaba · http://acelcsaba.blog.hu 2011.04.07. 21:21:32

@Paci-ens: Avagy Bástya elvtárs narancsát, ami kicsi is, savanyú is, de a miénk.
süti beállítások módosítása