Mázli !

2011.04.29. 09:08

A szerencse forgandó - szól a mondás, de néha ugyanabba az irányba - azt már én tenném hozzá. Ahogyan egy kis celebecske nyilatkozta, hogy az élete 360 fokos fordulatot vett és azóta más ember. Az lehet, hogy más, de nem okosabb, az biztos., miután az élete "visszaforgott"  az eredeti állásba. Mielőtt a szerencséről, vagy annak legfokáról a "mázliról" morfondíroznék, előljáróban szeretnék valamit leszögezni. Sosem írígyeltem el senkitől a szerencséjét. Pláne, ha a szerncséért valaki meg is dolgozik. Mert ugye nem lehet az sikeres-, illetve szerencsés vadász, aki pl. ki sem megy a területre. Szóval a szerencsének esélyt is kell adni, hogy a kegyét gyakorolhassa.

Ezzel most át is kötöttem az általános szerencse fogalmáról, a vadász-szerencsére. Vannak olyan vadászok, akik kifejezetten szerencsések. Ha repül a fácán, biztos a feje fölé, ha szalad a nyúl, biztos a lába mellé, a sosem látott kapitális bak csak neki jelenik meg, az évek óta lesett kan, nála veszíti el az óvatosságát, a bőgő bika a puskacsövébe szalad.. és sorolhatnám. Az ilyen embert lehet ültetni akárhová,lehet leállónak tenni a legroszabb helyre, úgyis ő lesz Fortuna kegyeltje. 

Az viszont nem biztos, hogy ez a "vadász-mázli," a magánéletre is vonatkozik. Lehet, hogy Fortuna a  vadászaton pótolja a máshol elmulasztottakat? Miután egyeztetett a többiekkel, Ámorral és Erosszal?

A bejegyzés trackback címe:

https://acelcsaba.blog.hu/api/trackback/id/tr222863903

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Paci-ens 2011.04.29. 13:06:01

Tesó!
Remélem ezzel az írásoddal nem a Babarci vadászatunkra céloztál!
Én csak egy dolgot vettem észre, (és ha ez szerencse akkor hurrá) ha veled megyek vadászni a siker biztosítva van!
Az okos ember saját magának alakítja a szerencséjét,és ha nem sikerül másokat okol.A buta másoknak kísérli meg, és ha nem sikerül magát okolja.
Úgy látom, hogy mi igencsak butuskák vagyunk, de legalább nyugodtan tudunk aludni, időnként altató nélkül is.

Paci-ens 2011.04.30. 11:55:46

Nem fogod elhinni, de a szerencse malac négy levelű lóherével szaladgál a szájában, és folyton azt kiabálja, hogy Csaba bácsi én is szeretlek.
Te meg közben zsigerelsz.

Acél Csaba · http://acelcsaba.blog.hu 2011.04.30. 14:10:02

@Paci-ens: Lóherével teli szájú malac szerelmi vallomás irányomba - hát, nem semmi. Nem mondom, ha a lóhere helyett kismagácska heréje lenne a szájában, sokat lendítene a fantáziámon.

Paci-ens 2011.04.30. 16:08:36

@Acél Csaba:
A Te fantáziád kátránnyal van bekenve!
Kismagácska erőst toppantott,vigyázva a heréjére!
Inkább nyalj fagyit!

Az angol beteg 2011.05.01. 01:11:32

Mázli vagy más...de körülöttünk s hihetetlen dolgok történnek. Elnézést hogy megint ritkán jutok ide, de az "ajándék" népszerűsítésének 2. és 3. hadjárata cseng le éppen. Nem akaor m elkabálni. De elképesztő, elsöprő erejű sikere van. Újabb 105 tetszésnyilvánítás, mosolygó, derűs arcok, nők dicséretes szavai, akik a beleszőtt titokzatosságon, meglepetésszerűeségen keresztül élik és köszönik meg az életükből hiányzó romantikát. és a legszebb ez egészben hogy senki , senki sem tudja, hogy a nyil amiért rajonganak egy személyt szimbolizál, aki talán még manapság is A betűt visel a nyakában....hát szúrkoljunk a nyilnak, hogy célba találjon...és bocsánat hamarosan teljes kommenttel jelentkezem...

Az angol beteg 2011.05.01. 01:16:04

Azt hiszem Doki, hogy most megragadtunk megint egy csatornát, amin keresztül ügyesen jobbá tehetjük talán picit a világot...hát előre!!!:)

Acél Csaba · http://acelcsaba.blog.hu 2011.05.01. 08:40:41

@Az angol beteg: a nyilnak erős kultikus jelentése van egyébként is, Ámor nyila, magyarok nyila,stb. Ez az "A" betűs nyil, akkor lesz publikus, ha célbaért?

Az angol beteg 2011.05.01. 12:50:34

@Acél Csaba: :) Egyesek szerint már célba ért...és még tarolhat is tovább. Véleményem szerint még sok támogatást kell kapnia...ami sikerülhet is miután "kilőtték". Akkor derülhet ki az igazi ereje ennek a nem vallási, nem politikai, nem történelmi stb. vonatkozású nyilnak...ami már többlett eredeti célkitűzésénél: hihetetlen, de egy baráti, emberi összefogás jelképe lett. Az "A betűs nyil" igazi jelentését csak a beavatottak érthetik ;) Amúgy körülbelül fél hónap és Önhöz is elér...Várja szeretettel :)

Az angol beteg 2011.05.01. 17:40:34

Friss hír! A nyil az imént (kontrollált módon) túllépte határait és egy plakáton kapott helyet:-)))))))) Egy kultúrális esemény támogatójaként! ezze la nyilat kilőtték....útjára indult...szurkoljunk neki hogy meghóditsa az egész környéket :)

Acél Csaba · http://acelcsaba.blog.hu 2011.05.01. 21:22:02

@Az angol beteg: hát igen, a kilőtt nyil (és a kimondott szó) nem vonható vissza. Ebben a mondásban, a kilőtt nyilnak, némi baljós felhangja van. Ezek szerint vannak "jóságos" nyilak is. Nehéz úgy szurkolni valaminek, aminek nem tudom sem az eredetét sem a célját. De majd kivárom.

Az angol beteg 2011.05.01. 23:12:53

@Acél Csaba: "Jóságos nyil" ez tetzsik :D A cél világos: a lehető legtöbb embernek jót akarni...beleértve magunkat is :) Eredet? Azt már elárultam. Történet? Kemény, szakadatlan, szenvedéllyel teli munka, kreativ, pozitív energiák.

Az angol beteg 2011.05.01. 23:15:00

...és valami megmagyarázhatalan Isteni erő és segítség

Acél Csaba · http://acelcsaba.blog.hu 2011.05.02. 06:32:09

@Az angol beteg: számomra ez eddig is evidencia volt.Mondhatni erkölcsi minimum.Az Isteni "erőt" pedig a hitem jelenti.Ennek is van jelképe - Krisztus megfeszítése óta.

Az angol beteg 2011.05.02. 08:17:02

@Acél Csaba: Ez lesz itt a lényeg...a jelképek és a tettek mindig erősebbek pusztán kimondott szavaknál.

Az erkölcsi minimumról jut eszembe. A hűséget hova sorolná?

Acél Csaba · http://acelcsaba.blog.hu 2011.05.02. 17:44:03

@Az angol beteg: a hűség - ha nem alapvető emberi, erkölcsi értékekről van szó, hanem interperszonális kapcsolatról,akkor már kétismeretlenes egyenelet. X akkor hűséges, ha Y is az( ideális )erkölcs akkor lesz belőle, ha X= Y al.
süti beállítások módosítása