Lipótmező !

2011.05.08. 14:12

Két napig csak a lőtáblák "bűvöletében " éltem, már ámomban is  csak a  10-es köregységre koncentrálva. Tegnap Pesten, a Fehér-úti lőtéren, ma Borjádon küzdöttem a céltáblával és a fájós csuklómmal. A tegnapi versenyről visszafelé autózva, a készenléti rendőrség autókonvoja előzött meg bennünket, csordultig "megrakodva" életerős fiatal rendőrökkel. A Kossuth téren demonstráló kollégáik őrzéséről jöhettek. Mindenesetre érdekes, mondhatni bizarr helyzet.

"Álmomban macskák voltam és egymással játszottam" - szól a klasszikus, tudathasadásos mondóka. Valahogy ilyen faramuci állapot lehet az, amikor tűzoltó által felgyújtott kukát olt a tűzoltó, amikor sapkát dobáló rendőrre vigyáz rendőr, vagy, hogy messzire ne menjek Mohácstól, ahol képviselő ver polgármestert és az visszaüt. Nem demagógia, de mindezt az adófizetők - tehát a mi - pénzünkön.

Tudathasadásos lett az ország, a jobb oldal jelentgeti a balt, a bal oldal a szélső jobbal riogatja a jobbot, amikhez képest a macskás mondóka a legenyhébb formája a skizofréniának.

A barbár módon megszüntetett Lipótmezei elmegyógyintézet tábláját nyugodtan ki lehet tenni Hegyeshalomnál.

A bejegyzés trackback címe:

https://acelcsaba.blog.hu/api/trackback/id/tr842887209

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Paci-ens 2011.05.10. 07:02:29

Tesó!
Amit leírtál, az csak a jéghegy csúcsa.
A napi életben az emberek is tudathasadásosak, alkalmazkodva a politikához.
Bevásárló központokban, nyugdíjasok harcolnak egymással a különböző pultok előtt, egymást pártok neveivel becsmérelve, mert ezek a mai közbeszédben a legsúlyosabb káromkodás szintjét is elérték.
De ez a jelenség sajnos megtalálható az élet minden szintjén.Benzinkútnál, ha nem elég gyorsan tankolsz, gyalogosan, ha nem lépsz el a veled szembe jövő elől,közlekedésben, ha nem hagyod szó nélkül a magát mindenek fölé helyező, szabálysértő cselekedetét, ha meg mersz említeni valamilyen törvénysértő cselekedetet.
Nem hittem volna, hogy ebben az országban ennyien nézik a parlamenti közvetítéseket, mivel teljesen leképezik az ottani hozzáállást.
süti beállítások módosítása