50

2011.06.26. 20:02

Ötven év. Még kimondani is sok. Fél évszázad - hogy ijesztőbb legyen. Ötven éves érettségi találkozóm volt - szombaton. A 27-es osztálylétszámból, már tízen eltávoztak. Tanárainkat is csak a róluk szóló anekdótákkal "keltettük életre", Csutka, Vendi bácsi, Dönci bácsi és a többiek. Szerencsés generáció voltunk, mert olyan tudós tanárok palléroztak bennünket,tanítottak emberségre,tisztességre, akik politikai megbízhatatlanságuk miatt kerültek az egyetemi katedráról  a mi gimnáziumunk pulpitusára..  Csanád Vili bácsi - a latin tanárunk -"egyenesen" a Recski internáló-táborból érkezett. "Bűne" az volt, hogy a piaristáknál érettségizett. Hatvanas éveket írtunk - hogy elképzelhető legyen a politikai helyzet. 

Reál osztály lévén - szinte borítékolható volt, hogy sokan mennek műszaki pályára. Így is történt, mérnökök, repülős tisztek, közgazdászok, stb " képződtek", folytatták a matematika nyújtotta alapokat. Aki nem végzett egyetemet, az is inkább műszaki vonalon boldogult. Jómagam egy kicsit kakukktojás lettem, mert elsodródtam a humán érdeklődés felé - az orvoslás sem túlzottan reál beállítottságot igényel - de az "eltérülésemről" egy remek tanár "tehetett", a Pásztor tanár úr, a halk szavú biológus. 

Majd folytatom...! Most kialszom magam és belefogok a második ötvenbe.

A bejegyzés trackback címe:

https://acelcsaba.blog.hu/api/trackback/id/tr133016827

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

red alert · http://autosiskola.blog.hu 2011.06.27. 09:16:51

"belefogok a második ötvenbe." -harcra fel...

Paci-ens 2011.06.27. 20:40:13

Tesó!
Csapjál a lovak közé a második ötvenben, mert ( még szemüveggel is megnéztem !)
Te a "kakukktojás" vagy a mérnök Urak között a legsoványabb.
Hja a nyugdíjas egészségügyi dolgozónak nehéz a sora, de gyere fel Pestre, és majd felhizlallak. Ha lehet még a hamburger adó bevezetése előtt, mert utána, képes lennél kienni a vagyonomból.

Paci-ens 2011.06.27. 20:44:34

Tesó!
Kérdezd meg a közgazdász osztálytársadat, hogy mennyi lesz a sztrapacska hamburger adója, mert ha cigánygyerekek potyognak az égből, én akkor is az arcomba rakom a megszokott kis adagomat, csak időben kell elkezdeni spórolni rá!

Az angol beteg 2011.06.27. 21:36:48

Nagyon jo hogy human reszen van otthon!!..
Otthon vagyok!:-)

solti anasztazia 2011.06.29. 20:27:08

Gratulalok!..meg kell hagyni tenyleg On a legcsinosabb!
süti beállítások módosítása