A peca ára.

2011.07.29. 16:40

A horgászatban sem szabad számolgatni. Mármint a kiadásokat. Ha minden bot, orsó, már bevetésre kész, akkor kellenek még az "egyebek". Etetőanyag, csalianyag, izesítők, aromák, csonti, giliszta - ha meg már a boltban vagyunk egy-két horog, ólom, stb. mert azok fogyóeszközök. Sitty-sutty, annyi-amennyi forint marad a halasnál. Ha az annyi-amennyit elosztjuk az egy alkalomkor megfőzött hal árával, kiderül, hetekig ehetnénk halat. Halat hallal.

Szóval nekem senki ne mondja, hogy a vadászat a költségesebb "sport". Node, mennyivel másabb íze van az általunk kifogott halnak! Élménnyel teli, amitől finomabb és ha szerencsénk van - netán valakit érdekel -  még el is mesélhetjük a kifogását. Miután a corpus delicti a bográcsban gőzölög, még tódítani sem kell, ott rotyog az igazság. Na jó, a méreteken lehet egy kicsit nyújtani.

A bejegyzés trackback címe:

https://acelcsaba.blog.hu/api/trackback/id/tr623110081

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

sentinelle 2011.07.29. 23:09:44

a vadászat és horgászat nem egyszerűen sport! Több annál: szenvedély, érzelmi, lelki szükséglet, de talán az egyetlen amit érdemes megfogadni az, hogy legyünk ott, figyeljük a vizet,az erdőt, mezőt és a folyót - majd megtanít mindenre amit tudnunk kell.
A végén a főzés is előbb vagy utóbb, összejön,ahogy mondod, családi, baráti körben... mikor főzünk? A főzés filozófia...
süti beállítások módosítása