Izgalom!

2011.09.19. 08:46

A napraforgó tábla egyik felét egy magasra nyúlt nyárfasor szegélyezte, a többin kis rózsakertek sorjáztak.Hagyománya van a Szeged környéki földeken a virágkertészkedésnek. A vasúti töltés fölött a szegedi dóm két tornya, no meg a körúti  csúf beton-víztorony látszott. Ebből kitalálható, hogy kb. merre jártunk gerlézni.

A napraforgó már két napja a kombájnoknak adta magokkal dús tányérját, itt már csak a térdig érő száraz kórók sorjáztak, de ennek ellenére a - hol kicsi, hol nagyobb csapatokban -  megjelenő gerlék itt akartak csipegetni a földre lepergett szemekből. Ha hagytuk volna !

Az erős déli szél csúf játékot űzött a madarakkal, vagy sodorva őket szuperszónikus sebességgel, vagy megakasztva a repülésük lendületét, szinte helyben lebegtetve őket.

Fogyott is a lőszer, de a gerlék is potyogtak. A múlt heti gerlézéssel szemben - itt minden irányba lehetett lőni - nem rohantak elő a szélső házakból a vadászokat nem kedvelő lakók, hogy attól a néhány lepotyogó sörétből halálos veszedelemben vannak - ugyanis lakatlan volt a környék.

Miután a vadásztörténetek - amik gerlézésnél egyre jobban hasonlítanak egymásra - különösebb olvasói izgalmakat nem tudnak kiváltani, ezért záró mondatként egy idegesítőt azért ideírnék. Azt mondja a Tegnap-tolcsy miniszter, hogy ez, ami most itt folyik, az nem megszorítás. Hát mi az anyád? Jó lenne, ha a kiiigazítás és a megszorítás közötti különbséget a tökein érezné.

Így már "izgalmasabb" ugye?

 

A bejegyzés trackback címe:

https://acelcsaba.blog.hu/api/trackback/id/tr763237667

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Paci-ens 2011.09.19. 20:04:29

Tesó!
Hozzád képest a nyeretlen kétéves akár derbigyőztes is lehetne!
Csak egy telefonodba került volna, és már rajtolunk is,Noémivel galambot pucolni.
Lelked rajta!
Ami meg tolcsyt illeti, nem hiszem hogy a koronaékszereiben bármi kárt tudnál tenni, akár marokfogással, akár rüsztel, mert egy töketlen.
Tanitsd meg repülni, és elég lesz egy patron.

Acél Csaba · http://acelcsaba.blog.hu 2011.09.19. 21:37:35

@Paci-ens: Tesó!Ez még nem egy lefutott ötlet, unokádból van bőven, mindegyiket kitaníthatod a gerlebelezésre. Remélem még lesz alkalom.
Bizony jó lenne, ha egy-két kétlábú kártékony előember icipici szárnyakat kezdene növeszteni, röptében mégis sportszerűbb...!
süti beállítások módosítása