Brutális?

2012.01.12. 20:25

Gyakori szóhasználat lett - főleg a TV-s hírekben - hogy valami brutális. Brutális benzin ár, brutális euró árfolyam, vagy a szlengben már brutálisan jó zenéről is lehet hallani. Divatos szó lett - sajnos. Eredetileg ige elé lett "kitalálva" és sosem kellemes érzettel párosítva. Egy gyilkosság lehet brutális, ami a szörnyűséges felsőfoka, a szó ilyetén használatától megborzongunk, nem szívesen használjuk. Már elavult a halálian jó, vagy az állatin frankó, vagy dögös zene, dögös szerkó...stb, amikor egy szép valamit, annak ellenpontjával erősítünk. Most minden brutális.

Színes, varázslatos a nyelvünk. Minden helyzetre, érzésre lehet jelzőt találni. Hagyjuk ezt a ronda brutálist! Közéletünkre se pazaroljuk, jó annak az is, hogy szar.

A bejegyzés trackback címe:

https://acelcsaba.blog.hu/api/trackback/id/tr613540998

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása