Summa cum laude.

2012.01.20. 12:47

Felettébb érdekes, hogy a "görény" címmel írt "kisdoktorimra", milyen sokan rákattintottak. Valószínű, legtöbben nem a görények megismerésének a vágyától hajtva, hanem valami jelzőt sejtve a napi eseményekre. Szegény görények. Nem is tudnék olyan görény-tulajdonságot megemlíteni, amitől ne sértődne meg a görény, ha egyik-másik embertársunkhoz hasonlítanám.

Azért - ha már napi események kerültek szóba, meg a görény,  - akkor volna egy javaslatom. Erről a doktoriról lenne szó, ami most borzolja a kedélyeket. Mondjuk az már valóban túlzás, hogy az Elnök Úr NOB-os életrajzában már egyenesen PhD minősítéssel szerepelt. A "nagydoktori"akkoriban sem volt és most sem könnyen megszerezhető cím illetve tudományos fokozat. Ókorkutató kisebbik fiam PhD munkáját láttam illetve tudom, hogy mennyi munkája volt benne. Az a "kisdoktori" meg - ha plágium, ha nem - annak idején majdnem mindenkinek kijárt. Nem csináltak belőle nagy ügyet. A Marxista "egyetemek"  elvégzői is tudtak doktorálni. Éppen a mi Palink ne tudott volna?

A doktori jogosságát nem a politikusoknak kéne eldönteni, vannak erre hívatottak. Bármi is legyen a döntés, kérném,  egyik felet sem a görényekhez hasonlítani. Jóravaló vadásztársak ugyanis.

A bejegyzés trackback címe:

https://acelcsaba.blog.hu/api/trackback/id/tr423593829

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Paci-ens 2012.01.22. 08:29:22

Tesó!
A görények kikérnék maguknak az összehasonlítást bármely emberrel.
Azt a kijelentést, hogy büdös görény, pedig különösen sérelmeznék, mivel igen tiszta állatok.
PhD-s doktorijuk van a vadászatból,és magasból tesznek a mi Palink "kisdoktori"-jára, még ha plágium is.
Ez őket nem érdekli.
Helyette használhatnák az emberek a politikusokra az "elvtelen,hazug,harácsoló,önimádó,jellemtelen,mindenkit eltaposó karrierhajhász,számító" kifejezéseket, és nem is tévednének nagyot.

Acél Csaba · http://acelcsaba.blog.hu 2012.01.22. 14:03:43

@Paci-ens: Tesó! Nyilván nem lehet általánosítani. Csak az a baj, hogy sokszor kibújik a szög a zsákból. A politikai ellentétek, lózungok, külvilágnak szóló csatározások, nagyfene egyetértésbe torkollnak, ha a képviselői jövedelmekről van szó.Ilyenkor válik az egész brancs hiteltelenné. Tele zsebbel könnyű "igét" hirdetni.

szocped 2012.01.23. 18:07:31

Sajnálom, hogy én is szegény görényeket így megsértve, egyes embertársaimat tituláltam ezzel a "jelzővel". Nagy hiba volt!
A plagizálásról annyit, hogy engem felháborít, hogy az ország "első" emberéről ilyen -szépen szólva- nem becsületes dolog derült ki. Nekünk úgy kellett a szakdolgozatot megírni, hogy abban 1 mondatot sem lehetett szó szerint átvenni máshonnan, csak hivatkozással. Persze, teljesen igaz, hogy régebben sokan "ékeskedtek másnak a tollával" és mint az ábra mutatja, el is jutottak elég messzire. Tulajdonképpen nem is kellene ezen csodálkozni, hiszen olyan megbízható, szeretni valóak az ország vezetőink.
süti beállítások módosítása