Farkasordító hideg !

2012.02.10. 09:24

Nem tudom, hány fok mínusznál ordítanak a farkasok, de valóban farkasordító hideg van. Érdekes, hogy csak itt Délen, a mediterrán Pécstől, a napfény városáig  Szegedig tombol a hideg és a hó. Baja lett a Kárpát medence Csíkszeredája, mínusz rekordokat mértek. Két-három méteres hótorlaszok állnak őrt az egy nyomon eltakarított utak mentén, akár egy bob pályán.

Bevallom, nem nagyon örülök, hogy napokra előre tudom a prognózist, így tudatlan bizakodás helyett, Cs. Németh Lajost  hallgatom, amitől hamarabb ideges leszek, mint kéne. Ugyanis újabb havat kapunk. A felhőjós szerint ugyan "csak" 10 cm-t, amiről már tudjuk - szintén tőle - hogy széllel,  jókora torlaszokat tud csinálni.

hótorlasz

Múlt hét csütörtökön kezdődött a hideg térfoglalása. Azért tudom, mert az erre a napra beígért metsző, hideg szél az alföldön ért bennünket, fácánvadászat közben.Miután a bennünket szállítani akaró autó nem indult, így gyalogmenet lett a napból - szerencsére. A hidegben a fácánok is szívesen repültek, ahogy mondani szoktuk, sportosak voltak

Ernő barátunk - a házigazda - bemutatta Hektor kutyája fiát, aki nyolc hónapos korára túlnőtte apját és arasznyi szőröket növesztett, minta egy medve és egy komondor frigyéből származna. Ahogy Ernő mondta, azért hozta ki, hogy tanuljon az apjától. Hűha, ez érdekes lesz - gondoltam, ismervén az apai képességeket.  Miután Hektor sem a szófogadásáról lett híres, - a fia pedig ezt örökölte -  a két kutya önálló program szerint kergette a fácánokat egész nap. Szegény Ernő, ezen a napon két kutya miatt, kétszer annyi erővel ordította ki a tüdejét.

A kutyák ténykedése ellenére,  jót- és eredményesen vadásztunk.Ennek a napnak estéjére érkezett meg a havazás - ami máig tart.

A bejegyzés trackback címe:

https://acelcsaba.blog.hu/api/trackback/id/tr144089328

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Paci-ens 2012.02.13. 05:42:42

Tesó!
A leveli békákat hallgatva (meteorológusokat hívom így)erősen gyanakodom, hogy újra kérgesre törted a markodat hólapátolással.
Szombaton próbáltalak felhívni,hogy nézd a sport2-tőt, mert a Hungária kupán a Misuék judó bemutatót tartottak.Sajnos, csak egy érmet szereztünk Jó Abigélnek köszönhetően.
Örömömre Joel(Fábián László) is kijött, és vele néztem végig a bemutatót, de utána összeszedve a srácokat, sietni kellett a bálba ahol a nyitótáncot a Misuék lejtették.
A reggeli fél háromkori kelés, a piac miatt, ami egy óráig tartott, majd a kettőkor való találkozás, ami fél háromkor realizálódott, mert a Juhász Józsi elaludt,és utána a bemutató izgalmai, és a bál igen igen hátrányomra szolgált.
Este nyolc óra után értem haza, és elaludtam két kanál leves között.
Hiába már nem vagyok a régi.
Csütörtökön találkozunk!
süti beállítások módosítása