Kutyatámadás?

2012.02.13. 09:39

Tv műsort nem szoktam kommentálni, de most megteszem - a kutyák védelmében. Röviden. Egy harci kutya volt a riport főszereplője, aki békésen tűrte a riporternő cirógatását, bár látszott rajta, hogy nem igényli. Maga a riport azt szolgálta volna, hogy harci kutya létére, milyen béketűrő, ráadásul - ha jól emlékszem elhangzott - hogy a kutya talált kutya és menhelyre kerüléstől akarták megmenteni.  A riport hevében a kérdezgető egyre közelebb és közelebb hajolt a kutyához, amiből nagy baj lett.Ugyanis a tudatlan kérdező átlépte a kutya tűrés-zónáját, amit az,  a maga sajátos módján tudatott, ugyanis beleharapott a riporternő arcába.

Ez "csak" egy figyelmeztető "gesztus" volt, nem is igazi harapás, ugyanis ha ez a kutya támad, akkor a két bamba kísérője sem tudta volna visszatartani attól, hogy megegye az egész stábot. A riporternő örülhet, hogy tudatlanságát egy-két öltéssel megúszta, de a vétlen kutya mégis menhelyre került.

Ez  a riport,olyan hibás ötlet volt, mint aki a ló hátsó lába mögé guggolva - közben a farkát rángatva - akarná bizonygatni, hogy a ló nem rúgós állat.

A bejegyzés trackback címe:

https://acelcsaba.blog.hu/api/trackback/id/tr874099640

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Paci-ens 2012.02.13. 19:39:24

Tesó!
Az a baj, hogy az emberek zömének fogalma sincs az állattartásról.Igazolva látják a félelmüket az agresszióra képes állatokról.El sem tudják képzelni, hogy az állatok, legyen az harci kutya,öleb, vagy ló, egy bizonyos távolságon belül csak a gazdáját ismeri el biztonságosnak, minden további közeledőt támadónak vél, és védekezik.Ha a gazda rosszul ítéli meg a helyzetet, akkor jön a baj.
És akkor még nem beszéltem a vadállatokról, akiknek sokkal kisebb a tűrőképessége.
Példa rá Tv.-ben látható oroszlánokkal heverésző, vagy a tigrisekkel, farkasokkal barátkozó emberek. Ők tudják, hogy meddig mehetnek el, bántódás nélkül.
Nekem volt kuvaszom, komondorom, kaukázusim, és soha nem volt konfliktus közöttünk.
Ismertük egymást, és megadtuk a tiszteletet.
A riportot nem láttam, de remélem jó tanulság volt a riporternőnek.

Acél Csaba · http://acelcsaba.blog.hu 2012.02.14. 07:43:30

@Paci-ens: sajnálom, hogy nem láttad. Pl. azt illene tudni, hogy egy kutya sem szereti, ha ismeretlenek felülről kezdik a simogatást. A fejtető felé nyúlás, védekező reakciót vált ki.Először a kézfejünket nyújtjuk a kutya felé, ha azt megszagolta és megnyalta, akkor elfogadott bennümket. De az arcunkat sosem szabad "betolni" a kutya arcába.Egyébként szegény kutya fantasztikusan jól tűrte a hibákat, csak már akkor szakadt el nála a cérna, amikor a sminkelt arc már az orrához ért.
süti beállítások módosítása