Lombhullás!

2012.03.16. 22:15

Tragikus kimenetelű  tűzesetekről láttunk mostanában híradásokat, ahol a tűz oka vagy az ágyban cigarettázás, némi alkoholmámorban, vagy egy szakszerűtlenül és szabálytalanul működtetett fűtőtest volt.  Nyilván más okok is léteznek, de ezek voltak a leggyakoribbak. Mintha a tűz a szegénységből táplálkozna.

A tűz,  jellegzetesen a bérházak-  nem a legjómódúbb - lakásaiból szedi az áldozatokat. Sokadik emeletekre kell a tűzoltóknak felvonulniuk, ahol a sűrű füstben a látási viszonyok sokszor a nullával egyenlőek.Ilyenkor végzetes lehet egy folyósora kitolt bútor, vagy pálmaház mennyiségű virág, biciklik, lezárt folyosórészek stb .Ugyanis  akadályozzák a mentést, bajba sodorva a mentőket is.Tehát - jött az ukáz -  ki kell pucolni a lépcsőházakat, semmi nem lehet sem a földön, sem a falon. Bevallom nagyon sajnálom.

Gyönyörű, hangulatos lépcsőházak váltak sivataggá, komorrá, barátságtalanná. Most egy bérház, valóban bérkaszárnya lett, az egyébként is elsivárosodó városi élet még sivárabb részei. És itt kellene jól érezni magunkat az itt lakóknak?

Nem vonom kétségbe a rendelet gyakorlati értékét, ugyanis egyetlen egy tűzben elveszett élet sem éri meg a folyosói virágok eltüntetését. Csak hát tűzeset ritkábban van - hála Istennek -  viszont akár egy emberöltőt is ezekben a lekopaszított házakban kell majd emberek százezreinek leélni. Egyénileg kellet volna elbírálni, hol lehet- és hol nem virágot tartani.Jellemző a törvényhozásra, hogy egy kalap alá vettek minden lakóházat. Így volt nekik kényelmes.

A bejegyzés trackback címe:

https://acelcsaba.blog.hu/api/trackback/id/tr284321037

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása