Hadd túrjon !

2012.04.23. 19:59

Lassan harmadik hete vadkár -elhárítunk, éjszaka kószálva a területen, nappal másnapos kóvályogva a munkahelyen. A vadászat ilyetén formában olyan, mint amikor a cukrásznak állandóan krémest kéne ennie, amikor egész nap azt csinálja. A zöld ruha le sem rohad rólunk, összefolynak az éjszakai történések, ez már nem vadászat, hanem rémálom.

Közben két alkalommal  "zöld-hajtást " tartottunk, hajtókkal, leállókkal, esélyt sem adva a disznóknak, hogy az erdőkben megbújjanak. A zöld-hajtás szó - egy kis magyarázatra szorul - ugyanis nem az éppen sarjadó kis ágak hajtogatását jelenti, hanem egy vadászati formát, ami eltér a szokásos téli hajtásoktól, tavasszal szerveződik és a vadkárt okozó disznók gyérítését célozza. Vadászoktól elnézést a "széljegyzetért".  Az elképzelés jó lett volna, ha sikeres lett volna, de nem volt az. Ha az erdőben nem bújt meg a disznó, akkor hogy a fenébe kerül az erdők melletti kukoricavetésekbe a sok túrás? - kérdezném. A kérdésem költői, a látvány a valóság.

Miután a földtulajdonos egyik alkalommal sem tisztelte meg jelenlétével az erőlködésinket - ez a kérdés engem a továbbiakban már nem is érdekel.

A bejegyzés trackback címe:

https://acelcsaba.blog.hu/api/trackback/id/tr354469094

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Paci-ens 2012.04.25. 11:32:04

Tesó!
Eleve ellene vagy a zöld hajtásnak!
Meg ne tudják, hogy Te már jóval a hajtás előtt minden kis malackát elriogattál a területről.
Itthon én is a vadkárelhárításra hivatkoznék, amikor karikás szemekkel kellene elmenni munkába.Ettől kezdve a rémálom, kéjmámor.
És különben is kit érdekel az a paraszt földesúr, aki mindezt a lehetőséget tálcán kínálja.
süti beállítások módosítása